Drink je samen een wijntje, dan ben je heel goed bezig: uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat stellen die regelmatig samen drinken, gelukkiger zijn dan wanneer slechts één van de twee een borrel neemt.
Lees verder onder de advertentie
Wetenschappers van de universiteit van Michigan baseren zich in dit tien jaar durende onderzoek op antwoorden van meer dan 2700 stellen.
Vooral de vrouw
Niet zomaar een ‘experimentje’, dus. Er werd gevraagd naar het drinkgedrag én naar hoe tevreden de stellen zijn met hun relatie. Wat blijkt? Bij koppels die nooit samen een borrel nemen (zo’n vijftig procent van de ondervraagden) vindt vooral de vrouw het vervelend dat haar partner niet gezellig meedrinkt.
Mensen die allebei geen alcohol drinken, zijn net zo tevreden met hun liefdesleven als stellen die dat wel samen doen. De onderzoekers denken dat als je allebei hetzelfde doet, je een sterkere band met elkaar onderhoudt.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.