Na een relatie van gemiddeld drieënhalf jaar beginnen stellen op verschillende tijden naar bed te gaan. Meer dan 75 procent gaat dan niet meer op dezelfde tijd slapen, meestal omdat één van de twee nog wat werk doet, tv kijkt of op Facebook zit. En dat terwijl het juist goed is voor je relatie als je wél tegelijkertijd gaat slapen.
Lees verder onder de advertentie
Waarom? Simpel: als je op hetzelfde moment naar bed gaat, voel je je meer verbonden met elkaar en heb je minder bonje. En dan zorgt het ook nog eens voor meer seks.
Opkikker
Maar er zijn nog meer redenen om tegelijkertijd het bed in te duiken, vertelt relatiedeskundige Paulien Timmer. “Vooral vrouwen ervaren de gesprekken met hun partner positiever als ze de avond ervoor op hetzelfde moment zijn gaan slapen. Je relatie krijgt er op de langere termijn dus ook een opkikker van.”
Lees verder onder de advertentie
Tandenpoetsen en vijf minuten knuffelen
Maar wat als je een ochtendmens bent en je wederhelft pas opleeft na elf uur ’s avonds? “Dat is inderdaad lastig”, geeft Paulien toe, “maar niet onoverkomelijk. Je kunt bijvoorbeeld wel samen tandenpoetsen en naar bed gaan om vijf minuten te knuffelen. Daarna kan je partner – of jijzelf, als jij een avondmens bent – weer uit bed stappen om wat werk af te maken of die ene serie af te kijken. Je slaapt misschien niet gelijktijdig, maar jullie hebben wel dat momentje met elkaar gehad.”
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.