Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Om dit gevoelige onderwerp bespreekbaar te maken, start Het Klokhuis vanaf donderdag 19 januari met een vierdelige serie over scheiden.
Lees verder onder de advertentie
Want, meldt het educatieve jeugdprogramma, volgens deskundigen en hulpverleners vinden de meeste kinderen het moeilijk om over hun gevoelens omtrent de scheiding te praten: het is te emotioneel, ze schamen zich ervoor of houden hun mond omdat ze niemand ermee willen belasten.
Lees verder onder de advertentie
Heftig
In Het Klokhuis over scheiden krijgen kinderen de kans om openhartig te vertellen over de scheiding van hun ouders. Hoe is het om als kind een vechtscheiding mee te maken? En waarom was deze gebeurtenis zo heftig voor ze? Ook wordt de rol van de rechtbank en hulpinstanties tijdens en na de scheiding besproken.
Lees verder onder de advertentie
Website
Omdat Het Klokhuis het belangrijk vindt dat de stem van kinderen gehoord wordt, lanceert het programma naast de serie ook een website: ikdurfniettezeggendat.nl. Hierop kunnen kinderen anoniem hun gevoelens en gedachten kwijt in een persoonlijke boodschap en kunnen ze lezen hoe andere kinderen zich voelen.
Lees verder onder de advertentie
‘Het Klokhuis over scheiden’ is vanaf 19 januari wekelijks te zien om 18.23 uur op NPO Zapp.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.