Bij Elke (40) en Louis (43) was de situatie vanaf dag één duidelijk: Louis had een ander. Ondenkbaar om hun relatie nog een kans te geven vond Elke. De woning was onverkoopbaar, dus besloten ze het huis te splitsen na de scheiding.
Lees verder onder de advertentie
Elke:
“Voor mij was het ondenkbaar onze relatie nog een kans te geven. Hij hield van haar, zei hij. Én van mij, maar anders. Platonischer. Ik dacht dat ik gek werd. En ons gezin dan? Onze kinderen, die toen vijf en acht waren? Ik heb eerst een paar weken de ogen uit mijn kop gejankt, daarna kwam de woede. Maar ook die bezonk, en toen trad goddank de rede in. Als hij niet meer van mij hield, maar van een ander, wie was ik om dan geen stap opzij te doen? Maar dan wel op een manier waar iederéén beter van werd, besloot ik.
Lees verder onder de advertentie
Splitsen
Het was 2016, onze woning was onverkoopbaar. Te groot, te duur, en hij stond net niet in een gewilde wijk. Louis had niet genoeg geld om me uit te kopen, en andersom was dat al helemaal ondenkbaar. We besloten het huis te splitsen. Louis betrok de dubbele bovenwoning, ik de benedenverdieping met tuin. Ik verbouwde de achterkamer tot twee slaapkamers en liet een badkamer bouwen in de bijkeuken. Het is een heerlijk appartement geworden.
Inmiddels is het drie jaar later en is Louis’ vriendin Maaike bij hem ingetrokken. Ze moeten via mijn hal naar de trap naar hun woning, maar dat vind ik prima. In de weken dat zij de zorg voor onze kinderen van – inmiddels – acht en elf hebben, is het wel zo handig als iedereen gewoon toegang heeft tot de spullen van de kinderen in mijn huis. Andersom kan ik altijd bij hen naar binnen. In de praktijk maken we daar niet veel gebruik van, maar we spreken elkaar dagelijks en de kinderen rennen gewoon over en weer. We hebben nooit een oppasprobleem.
In de huidige markt zouden we ons huis vast prima kwijtraken, maar de situatie bevalt ons eigenlijk wel. De kinderen hebben hetzelfde leven gehouden, er is alleen iemand bijgekomen. O, en ze hebben opeens twee slaapkamers; eentje boven, en een bij mij, beneden.
Mensen denken weleens dat we een driehoeksverhouding hebben. Anderen vragen me hoe ik het doe, samenwonen met mijn ex én zijn vriendin. Maar we wonen niet écht samen, we delen alleen een voordeur en hebben verder alle financiële voordelen van alleenstaand ouderschap. Louis gunt het mij ook wanneer ík een nieuwe relatie krijg. Hoe fijn is het dan dat we dat allemaal onder één dak kunnen combineren?”
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Eindelijk kon Evie, moeder van Yara (2) weer eens flink uitpakken met oud & nieuw. Samen met haar vriend ging ze naar een huisfeest van hun oude vrienden. Vrienden waarvan de meeste nog geen kinderen hadden. Ze keken er weken naar uit en het was een geweldige avond, maar ze moesten hiervoor wel allebei diep […]
Het is algemeen bekend dat praten en lezen met jonge kinderen cruciaal is voor hun taalontwikkeling. Maar wist je dat gesprekken over wiskunde in het dagelijks leven net zo belangrijk kunnen zijn voor hun rekenvaardigheden?
Kersverse ouders opgelet: de populairste kindernamen van 2024 zijn binnen. En ja hoor, Noah (922 keer) blijft bij de jongens onverslaanbaar op nummer één. Voor de meisjes is er een nieuwe naam bovenaan de lijst. *tromgeroffel*