Moeders zouden vier uur per week meer tijd voor zichzelf willen hebben. En ze denken dat hun partner meer tijd voor zichzelf heeft: namelijk vijf uur per week meer.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit de grote Kek Mama jubileum-enquête.
Wie mag er uitslapen?
Bij 40% van de ouders leidt die extra vrije tijd ook echt tot ruzie. “Hij spreekt gewoon met vrienden af en meldt dat hij een avond weg is, terwijl ik altijd eerst overleg. Dat steekt”, zegt Judith (31). Er is meer ruzie over tijd, zeggen de moeders. Bijvoorbeeld over wie er mag uitslapen, wie er even met de kinderen op pad gaat, wie het meeste recht heeft om zich moe te voelen en dat hij op zijn telefoon zit terwijl er nog van alles moet worden gedaan.
Volgens 4 op de 10 moeders is de relatie sinds de komst van de kinderen slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”
Lees verder onder de advertentie
Tijd is een hot topic voor moeders anno nu. Zo vindt één op de vier moeders dat ze te weinig tijd heeft voor zichzelf en is de tijdsverdeling geregeld aanleiding voor ruzie tussen ouders. Benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Je leest ze hier.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.