Op het eerste gezicht: ‘Als tieners stonden wij niet in de club, maar liepen we samen achter een buggy’

05.10.2024 06:00

In onze nieuwe rubriek ‘Op het eerste gezicht’ vragen we moeders hoe het allemaal begon. Was het liefde op het eerste gezicht? En hadden ze ooit gedacht dat deze persoon hun partner én co-pilot in het ouderschap zou worden?

Op het eerste gezicht

Gezin: Joyce (30 jaar), Sebastian (34 jaar), Oliver (bijna 3) en Philip (1).

Vertel eens over jullie eerste ontmoeting: waar en wanneer was het?
“Op de meest seksloze plek die je je kunt bedenken. De reünie van – houd je vast – HET SCHOOLORKEST. Waar ik niet eens in speelde (hij wel), maar waar ik opgetrommeld was om de bardienst te draaien. Lang verhaal kort: mijn vader vergat me op te pikken, hij bood aan me thuis te brengen, ik bedankte vriendelijk. En de volgende dag? Een berichtje op Hyves of ik veilig thuisgekomen was.”

Hoe verliep die eerste ontmoeting?
“Als tieners die verliefd worden. Hij mikte op een gratis biertje, ik op een niet al te suffe avond. Ik heb geen idee meer hoe ik me voelde toen ik hem voor het eerst zag. Wat ik wel weet, is dat we sinds dat moment jaar terug nooit meer zonder elkaar zijn geweest.”

Wanneer begon je het gevoel te krijgen dat hij de vader van je kinderen zou worden?
“We zijn echt samen opgegroeid. Mijn zusje was 3 (en nu 19, pinch me!) toen Sebastian in ons leven kwam. Dus als tieners stonden wij niet in de club, maar liepen we samen achter een buggy. Even naar de Kruidvat om luiers in te slaan. (Makkelijk hé mam?) Al vrij snel wisten we dan ook voor elkaar dat we het leven het compleetst eruit vonden zien met kindjes.”

Wie kwam als eerste met de kinderwens?
“Hij. Ik weet niet meer hoe hij deze op tafel gooide, maar hij stond vanaf toen in ieder geval standaard op het menu. Ik moest er alleen toen (ik was 25) nog niet aan denken. Eerst nog even ‘mijn eigen dingen doen’, dacht ik altijd. Tot corona kwam en ik dacht: “waar wacht ik eigenlijk op?” Een kinderboek schrijven en op safari gaan, dat kan ook mét kids. Dus laten we er maar voor gaan.” Toen kreeg hij een Sinterklaasgedicht in z’n schoen dat ik er wel klaar voor was.”

Hoe is hij als vader? 
“Knettergek en onuitputtelijk. En daarmee perfect voor onze boy band. Er gaat geen dag voorbij dat er geen hutten gebouwd worden, monster achtervolgingen gedaan worden of backflips geoefend –and I love him for it. Op die standaard ontplofte woonkamer na, mais bon.”

Hoe zie je nu terug op die eerste ontmoeting? Wat had je toen nooit verwacht? 
“Tja, wie verwacht de liefde van z’n leven te ontmoeten op een (komt ‘ie weer) schoolorkest reünie? Niet per se Disney-sprookjes-waardig en ook niets wat ik ooit verwacht had. Maar ik teken ervoor.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.