Op het eerste gezicht: ‘Ik was 16 en we waren op vakantie’

21.09.2024 06:00
Lisa en Michèl

In onze nieuwe rubriek ‘Op het eerste gezicht’ vragen we moeders hoe het allemaal begon. Was het liefde op het eerste gezicht? En hadden ze ooit gedacht dat deze persoon hun partner én co-pilot in het ouderschap zou worden?

We trappen af met niemand minder dan Kek Mama’s hoofdredacteur Lisa, die vertelt over haar sprookjesachtige ontmoeting met Michèl in Rimini en hoe die vakantievonk leidde tot een gezin van zes.

Op het eerste gezicht

Gezin: Lisa (34) en Michèl (38) ouders van Roman (13) Vinoux (11) Louèn (5) Solei (3)

Vertel eens over jullie eerste ontmoeting!
“We hebben elkaar ontmoet in Rimini in Club Live op 07-07-07. Ik was met vriendinnen op vakantie en hij met vrienden. Er was wat oogcontact en eigenlijk waren we allebei meteen verkocht. Het is cliché, maar het was echt liefde op het eerste gezicht.”

Was er meteen een klik of was het wat ongemakkelijk?
“We waren dus meteen weg van elkaar, we hebben een klein beetje gedanst en gepraat, maar dat was wel wat onwennig. Op een gegeven moment ging Michèl ook weg, naar de verdieping erboven waar een bar was.”

Wie maakte de eerste move?
“Dat is dus altijd een discussie tussen ons. Hij kwam naar mij toe op de dansvloer, dus eigenlijk heeft hij de eerste move wel echt gemaakt. Ik ging daarna achter hem aan toen hij naar boven ging. Ik zag hem in eerste instantie niet, dus toen kwam hij naar me toe met de legendarische woorden ‘Zoek je mij?’. Dus tsja, ik moet hem toch de credits wel geven. Máár, toen ik een tijdje later naar het hotel wilde gaan, was ik degene die zijn nummer vroeg. Dus ik geef mezelf ook wel een beetje eer.”

Wat was je eerste gedachte of gevoel toen je hem zag? Was het liefde op het eerste gezicht of een andere eerste indruk?
“Liefde op het eerste gezicht dus! Ik vond hem direct heel knap. Zongebruinde huid, donkere krulletjes, heel lang en mooie grote ogen. Ja, ik was onder de indruk.”

” Wie kan nu zeggen dat een jongen die je op je zestiende op vakantie ontmoet je grote liefde wordt”

Had je op dat moment al het idee dat hij de vader van je kinderen zou worden?
“Haha, nee, dat denk ik niet. Ik was zestien en we waren op vakantie dus daar was ik écht nog niet mee bezig. Ik voelde al wel snel dat het meer was dan alleen een vakantieliefde.”

Wanneer begon je wel het gevoel te krijgen dat hij de vader van je kinderen zou worden?
“Niet zozeer de vader van mijn kinderen, maar na een jaar wist ik wel, dit zou weleens de liefde van mijn leven kunnen zijn. Toen was ik natuurlijk nog steeds pas 17, dus je bent enorm jong en hebt geen idee, maar ergens denk ik dat ik dat altijd wel heb gevoeld.”

Wie kwam als eerste met de kinderwens? Hoe werd dit besproken?
“We hadden het al heel vaak over kinderen gehad, daar fantaseerden en droomden we altijd al over. Dat ik op mijn 19e zwanger werd, was een cadeautje en het mooiste dat me kon overkomen. Ik ben ook enorm trots op ons hoe we dat hebben gedaan samen.”

Lisa, Michèl, Roman, Vinoux, Louèn en Solei

Hoe is hij als vader?
“Hij is een leuke, speelse vader met bergen energie. Hij is strenger dan ik en dat is soms ook wel nodig met vier kinderen.”

Hoe zie je nu terug op die eerste ontmoeting? Wat had je toen nooit verwacht?
“Als een sprookje eigenlijk, wie kan nu zeggen dat een jongen die je op je zestiende op vakantie ontmoet je grote liefde wordt. Ik ben ook heel trots op ons, omdat we best veel hobbels hebben gehad, maar eigenlijk nooit aan elkaar hebben getwijfeld.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.