Als de mist van de allesverblindende verliefdheid is opgetrokken, zie je die geweldige prins van je ineens voor wat-ie is: een doodnormale vent. En dan is het zaak de crisis te overleven.
Lees verder onder de advertentie
Van een roze bril was al lang geen sprake meer, toen Hanneke (35) en Wim (36) na een relatie van twaalf jaar bijna de handdoek in de ring gooiden.
Hanneke: “Niks afnemende hormonen of een meer realistische blik: Wim en ik werden allebei écht anders. Ik verdiepte me al een tijd in een veganistische levensstijl, wat Wim maar een modegril vond. Hij raakte min of meer tegelijker tijd zijn baan kwijt en belandde in een burnout. We ontwikkelden ons in totaal verschillende richtingen. Als je dan ook nog eens zó bezig bent met jezelf – hij door zijn burnout, ik doordat ik er nu alleen voor stond met onze zonen Quint en Teye van acht en vijf – kun je er donder op zeggen dat je contact verwatert. We groeiden volledig uit elkaar. Gescheiden vriendinnen riepen: ‘Dit komt niet meer goed, Han, neem een flatje; single zijn is heerlijk!’ Yeah, right.
Lees verder onder de advertentie
Single zijn
Natuurlijk zag ik ze genieten. Van weekends zonder kinderen en met meer vrijheid dan ooit. Van spannende dates en nieuwe appartementen met de gietvloer die hun exen nooit wilden. Maar ik zag ze vooral worstelen. Want die spannende dates betekenden voor al veel hartzeer en gedoe, dat appartement kostte een fortuin in hun eentje, en die weekends zonder kinderen waren vooral ook ontzettend eenzaam. Om over die verdrietige bloedjes nog maar te zwijgen, die continu tussen twee huizen en kibbelende ouders pendelden, alsof de struggle om het in je eentje te rooien nog niet groot genoeg was.
We besloten in relatietherapie te gaan. Wim en ik mochten ons dan verschillende kanten op ontwikkeld hebben, daaronder zaten nog steeds twee mensen die al heel lang veel van elkaar hielden. In die therapie ontdekten we dat we ongemerkt patronen hadden ontwikkeld die niet meer werkten. De druk die Wim ervoer als kostwinner, mijn dure nieuwe overtuiging waarin ik per se het hele gezin mee wilde hebben… We moesten onze verwachtingen bijstellen. En bovenal: meer praten.
Lees verder onder de advertentie
Nieuw begin
Ik weet niet of het de relatietherapie was of het feit dat Wim herstelde van zijn burn-out en een nieuwe baan vond. Dat ik minder rigide werd wat betreft mijn levensstijl maakte mij vast ook gezelliger. Maar tijdens de gesprekken met de therapeut, elke twee weken anderhalf uur, zaten we steeds vaker te lachen. We ontspanden. Dat werkte thuis door. We gaven elkaar meer complimenten. Soms keek ik naar hem en voelde ik weer vlinders. Het was net of we opnieuw begonnen, maar zonder de onzekerheid van een eerste verliefdheid. Wél met de bijbehorende passie, trouwens; de vonken vlogen er weer vanaf.”
Lees verder onder de advertentie
Een jaar geleden besloten Hanneke en Wim alsnog te trouwen. “Nu we deze crisis hadden overleefd, kon niks ons meer stuk krijgen. De kinderen waren onze getuigen, Never tear us apart van INXS was ons huwelijksnummer.”
Dit verhaal is deel van een interviewserie in Kek Mama 10-2019.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.