Wanneer blijkt dat je spannende vluggertje – ver van iedereen vandaan – behoorlijk op de kijk lag, let je toch wat beter op tijdens je vakantie.
Lees verder onder de advertentie
Esther (36):
“Leuk, die Franse montagnes, maar voor mij zijn ze een moodkiller. Niet door mijn man, die vind ik nog even leuk als thuis. Wel door de dunne muurtjes van zo’n stacaravan, de campingburen, de kinderen van zeven en negen. Zodra ik maar een seconde denk dat iemand me kan horen, zakt mijn zin tot een nulpunt.
“Thuis halen we het driedubbel en dwars weer in”
Lees verder onder de advertentie
Wij doen dus drie weken niks. Ik slaap zelfs niet in zijn armen, veel te warm. Mijn man heeft zich er inmiddels maar bij neergelegd. Die weet: thuis halen we het driedubbel en dwars weer in – we hebben overal betonnen muren én een eigen slaapverdieping.”
Voordelen van een tent
Nikki (37):
“Ideaal, zo’n stacaravan, dachten we. Wel het campinggevoel, niet het ongemak van ’s nachts door het donker naar de wc en douchen met dertig anderen. We boekten de ruimste die we konden vinden, met de slaapkamers van onze kinderen van vier en zeven aan de ene kant en de onze aan de andere kant.
“Waarom wiebelt ons huis zo?”
Lees verder onder de advertentie
Tijdens de eerste avond dat man en ik rozig van de rosé van bil gingen, klopte onze oudste op de deur. Waarom ons huis zo wiebelde. Volgende keer gaan we mooi weer in een tent – de kinderen in hun eigen opgooitentje naast de onze.”
“Seks: ik vind het niet te doen in zo’n klein vakantiehuisje. Om even weg te zijn van de kinderen, toen negen en elf, doken man en ik eens een parkje in van de camping en deden een spannend vluggertje tegen een boom. In het pikkedonker, ver van iedereen vandaan.
Toen we de volgende dag brood gingen halen, bleek onze boom recht tegenover een rij kampeerhuifkarren te staan. Dat was meteen de laatste keer dat we het deden, die vakantie.”
Lees verder onder de advertentie
Dunne muren
Mariska (37):
“We hadden geen idee dat de muren van ons Oostenrijkse pension zo dun waren. We verbleven er net drie nachten toen de gastvrouw aan onze ontbijttafel verscheen. Of we het naar onze zin hadden, en dat het zo gezellig was dat we er waren – onze kinderen vond ze ook zo voorbeeldig.
Ze pauzeerde even, zakte door haar knieën op ooghoogte met ons en fluisterde: ‘Een aantal andere gasten vindt jullie alleen iets te gezellig. Kunnen jullie ’s nachts misschien íets zachter doen?’
“Nog nooit hebben we zo weinig gevreeën als de rest van die vakantie”
Lees verder onder de advertentie
Mijn hoofd werd zo rood dat het bijna ontplofte. Waarop onze oudste dochter – alsof het nog niet erger kon – op vol volume riep: ‘Hé mam, waarom word jij zo rood?’. Nog nooit was ik zo blij dat we niet tussen de Nederlanders zaten en nog nooit hebben we zo weinig gevreeën als de rest van die vakantie.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.