Door die fijne temperaturen wordt de zin naar zomer langzaam groter: terrasje pakken, wijntje erbij – dat werk. Maar wat nu als je onwaarschijnlijk snakt naar een goed glas, maar geen zin hebt in de kater? Dan zijn er heus nog genoeg alternatieven. Alcoholvrije wijn, bijvoorbeeld.
Lees verder onder de advertentie
Zo heb je wel de smaak, maar niet de drank.
Iets zoeter
Je hoeft niet bang te zijn dat je een flauw druivensapje gepresenteerd krijgt, want alcoholvrije wijn is écht gemaakt van wijn. Met een speciale vacuümtechniek wordt de alcohol eruit gehaald, waardoor de smaak wel behouden blijft. Wel proeft-ie vaak iets zoeter, doordat het fruitige van de wijn door alcohol normaalgesproken minder naar voren komt.
Lees verder onder de advertentie
Goed om te weten: ondanks dat ‘alcoholvrij’ suggereert dat er echt geen druppel alcohol in de fles zit, is dat niet het geval: het mag alsnog tot 0,5 procent alcohol bevatten.
De flessen staan vaak gewoon in de schappen van de supermarkt, maar de slijterij heeft ze ook steeds vaker. Niet zo gek ook, want uit het wijnrapport 2018 van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat wijn zonder alcohol behoorlijk in de lift zit: de supermarktverkoop steeg met 37 procent. “We zien een groep mensen die is geïnteresseerd in wijn met een lager alcoholpercentage, omdat alcohol een van de caloriebronnen in wijn is”, aldus een woordvoerder van Ahold tegen RTLZ.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.