Na slow fashion, slow cooking, slow coffee en slow food is er nu ook slow beauty.
Lees verder onder de advertentie
‘Slow’ is het helemaal. Dat wist de Italiaan Carlo Petrini eind jaren tachtig al. Hij vond het belachelijk dat er zoveel fastfoodrestaurants verschenen en rekende af met die haastmentaliteit door een slowfood restaurant te openen. Konden gasten tenminste rustig tafelen. Sindsdien rukt de term ‘slow’ overal op. Slow cooking is een kooktechniek waarbij je uren de tijd neemt om een maaltijd te maken op lage temperatuur. Slow coffee, waarbij zelfs het filter terug is voor een puurdere smaakbeleving. Slow fashion verzet zich tegen de wegwerpcultuur van mode. En zelfs het seksleven moet rustiger aan.
Lees verder onder de advertentie
Slow beauty…
Ook in de wereld van de beauty is slow aging nu een trend. Wetenschappers kwamen er pakweg tien jaar geleden achter dat externe invloeden – vervuilde lucht, slechte voeding, roken en stress – de huid sneller kunnen verouderen. Daarom heeft Vichy nu Slow Âge: een gloednieuwe crème die huidveroudering vertraagt. In Slow Âge zitten speciale antioxidanten, zoals vitamine C, Mineraliserend Thermaal Water en huidversterker bifidus, maar ook wortelen uit de Chinese kruidenleer. Die combi zorgt ervoor dat je huid geneutraliseerd en beschermd wordt tegen al die invloeden van buitenaf.
Lees verder onder de advertentie
…slow je huid verwennen
Je hoeft niet te wachten met smeren: door nu al te beginnen krijgt je huid de juiste bescherming en wordt het verouderingsproces vertraagd. Zorgt niet alleen voor minder rimpels en groeven op latere leeftijd, maar je wordt ook op een mooie en natuurlijke manier ouder. Margriet van der Klugt van Vichy: “Vergelijk het met een vitaminepil, die neem je ook als je een tekort hebt. Door met Slow Âge te smeren, geef je je huid een extra boost.” Slow Âge is verkrijgbaar in de apotheek.
Lees verder onder de advertentie
Slow Âge in cijfers
Vichy zou Vichy niet zijn als ze Slow Age niet uitgebreid hadden getest. In totaal deden 120 vrouwen met alle huidtypen mee aan het onderzoek en dit zijn de resultaten na vier weken. 87% had een gladdere huid, 71% vond de huid veerkrachtiger, 90% voelde dat de huid soepeler was, 81% straalde meer, 83% voelde zich gezonder.
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
Soms doe je als ouders iets waar je later spijt van hebt. Of waar je je enigszins voor schaamt. Zo ook Dilara, die door een actie niet bepaald meer goed bekend staat op de school van haar dochters.
Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).
Je kent het wel: je doet even snel een boodschap en tegen de tijd dat je thuiskomt, is er een klein drama ontstaan. Maar dit keer geen omgekieperd pak melk of een kleuter die zijn knuffel kwijt is. Nee, er is ingebroken! Of toch niet?
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (10 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: de eerste wendag op de basisschool.
Patrick (53) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.