Een zuigfles is onmisbaar als je een baby hebt, ook als je (gekolfde) borstvoeding geeft. Maar waar moet je op letten als je er een aanschaft? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Én maken een selectie van fijne flessen.
1. Materiaal
Babyflesjes zijn verkrijgbaar in RVS kunststof en glas – het is vooral wat je zelf fijn vindt. Kunststof is makkelijk in gebruik, maar glas en RVS zijn duurzamer. Bovendien houden deze flesjes langer warmte vast en kan plastic naar verloop van tijd dof worden door het uitkoken.
Lees verder onder de advertentie
2. Grootte
Kijk altijd naar de inhoud van een flesje. De eerste vier maanden drinken baby’s gemiddeld 150 tot 180 milliliter per kg. lichaamsgewicht, verdeeld over de dag. Tussen de vier en acht maanden ligt het op ongeveer 120 tot 150 ml/kg/dag. Vanaf zes maanden start je met vaste voeding en verschilt de melkbehoefte per kind.
Lees verder onder de advertentie
3. Welke speen?
Waar de ene baby met gemak elke speen accepteert, heeft de ander juist een sterke voorkeur: het is vaak even uitproberen. Wel is het belangrijk dat je kiest voor de juiste maat: small, medium of large, of: 1-2-3. Hoe groter de speen, hoe meer (of grotere) gaatjes erin zitten en dus hoe meer melk er in de mond loopt. Op de verpakking kun je zien welke speen voor welke leeftijd geschikt is. Goed om te weten: je kindje moet ongeveer 20 minuten over het flesje kunnen doen.
Fijn: door de S-vorm en het anti-darmkrampjesventiel van dit flesje heb je een voortdurende stroom van voeding tijdens het zuigen. Hierdoor drinkt je baby rustiger én vermindert het darmkrampjes en spugen. – Geschikt vanaf de geboorte – Inclusief flessenborstel – Inhoud: 170 ml en 250 ml
Met dit handige startpakket kan jij wel even vooruit. De speen van de fles heeft dezelfde vorm als de borst, waardoor de overgang van borst naar fles eenvoudiger gaat. Heeft jouw kind last van krampjes? Door het buisje in de fles blijft de lucht boven de voeding, wat kramp kan verminderen. – Vanaf de geboorte te gebruiken – Fles ligt makkelijk in de hand – Met anti-koliek ventielsysteem
Deze glazen flesjes van Hevea worden geleverd per twee – inclusief twee rubberen spenen die je baby rustig laten drinken. Ze zijn hittebestendig, eenvoudig te reinigen en nadat je ze hebt schoongemaakt, is de geur en de smaak van de vorige inhoud helemaal weg. – Gemaakt van borosilicaat glas – Inhoud: 240 ml – Geschikt voor in de magnetron
Deze award-winnende RVS-thermosfles is plasticvrij en daarom veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. De top is verwisselbaar waardoor de fles op verschillende manieren kan worden gebruikt. Zo kan de fles meegroeien van speenfles naar tuitbeker, rietjesbeker en sportfles. – Inhoud: 260 ml – Fles wordt geleverd inclusief siliconen speen – Niet vaatwasmachinebestendig
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
Soms doe je als ouders iets waar je later spijt van hebt. Of waar je je enigszins voor schaamt. Zo ook Dilara, die door een actie niet bepaald meer goed bekend staat op de school van haar dochters.
Je kent het wel: je doet even snel een boodschap en tegen de tijd dat je thuiskomt, is er een klein drama ontstaan. Maar dit keer geen omgekieperd pak melk of een kleuter die zijn knuffel kwijt is. Nee, er is ingebroken! Of toch niet?
Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (10 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: de eerste wendag op de basisschool.
Suus (34) hoort ze wel fluisteren op het schoolplein. Of als ze binnenkomt op een kinderfeest. Want hoe goed ze het ook voorheeft met haar collega-ouders, die lijken haar adviezen niet op prijs te stellen.