Het gaat ineens snel: je baby die eerst nog braaf lag te staren naar de mobiel boven z’n hoofd, ligt nu op mysterieuze wijze onder de salontafel. Of halverwege de trap. Herkenbaar?
Dan is dit hét moment om over te stappen op luierbroekjes. Waarom? Omdat meer dan 63 procent van de ouders aangeeft dat hun baby regelmatig doorlekt doordat-ie veel beweegt. Gelukkig is er een oplossing: Pampers luierbroekjes met 360° pasvorm.
Toch stappen veel ouders pas laat over op luierbroekjes, blijkt uit de enquête die Kek Mama & Pampers hield onder jonge ouders. Vaak omdat ze denken dat hun kindje nog te jong is of omdat ze twijfelen over de bescherming en doorlekken. Spoiler: dat is nergens voor nodig.
Geen lek-chaos meer
Hoe, waar of in welke yoga-houding je baby zich ook vouwt, je hebt iets nodig dat áltijd goed blijft zitten. Met die 63 procent aan lekkende baby’s is het duidelijk: gewone luiers schieten tekort zodra de actie begint. Daar komt de 360° pasvorm van Pampers luierbroekjes om de hoek kijken. Dankzij de volledig elastische taille sluit het broekje overal perfect aan, of je baby nu rolt, tijgert of klimt. Precies wat je wil om ongelukjes zoveel mogelijk te voorkomen.
Een goede pasvorm is stap één, maar absorptie is minstens zo belangrijk. De absorberende kern van Pampers vangt vocht snel op en houdt het veilig binnen.
”
Tijdens een bruiloft, midden in de ceremonie: gigantische spuitluier
Omdat één randje niet genoeg is
Oh en… die rolletjes bij de beentjes zijn om op te vreten, maar ze zorgen ook voor uitdagingen. Gelukkig hebben Pampers luierbroekjes nu twee keer bredere, zachte beenrandjes die alles netjes binnenboord houden – overdag én ‘s nachts. En da’s fijn, want 94 procent van de ouders vindt een goede aansluiting bij de beentjes cruciaal om lekken te voorkomen.
De overstap
Maar wanneer is je baby daar dan klaar voor? Goede vraag. En je bent niet de enige die ‘m stelt. In de enquête zei bijna 59 procent van de ouders te denken dat hun baby nog te jong is omdat ze nog niet zijn begonnen met zindelijkheidstraining. Daarnaast denkt 23,4 procent dat luierbroekjes pas vanaf 12 maanden gebruikt kunnen worden.
Logisch, want luierbroekjes staan vaak bekend als ‘iets voor peuters die zelf naar de wc willen’. Maar guess what? Niets is minder waar. Die broekjes zijn juist bedoeld voor baby’s die beginnen met overal naartoe bewegen. Vaak is dat al vanaf negen maanden. Dus: als jij ’s ochtends je baby nog op het kleedje legt en ’s middags uit de plant trekt – ja, dan is het tijd.
En ja: ze zijn ook nog makkelijk in gebruik
Een fijne bonus: ze zijn makkelijk in gebruik. Gewoon omhoogtrekken en klaar! Scheurt je baby zich tijdens het verschonen los, dan scheur jij gewoon de zijkanten open. Want we weten: dat gebeurt veel. Ruim 52 procent van de ouders geeft aan dat hun baby tijdens het verschonen veel beweegt en alle kanten op kruipt. Slechts 4,4 procent van de baby’s blijft rustig liggen. Maar die hebben wij persoonlijk nog nooit ontmoet 😉
”
Ik stond in een Michelin restaurant tussen de koks een complete blow out te verschonen
Verschooncrisis gesignaleerd
De overstap naar luierbroekjes is niet alleen een praktische keuze, maar ook eentje die veel stress én ongemakkelijke situaties voorkomt. Ouders deelden in de enquête hun meest hilarische, onhandige en bizarre verschoonmomenten.
Kinderen presteren het altijd om op de meest bizarre momenten een nieuwe luier nodig te hebben, dat blijkt wel. “Tijdens een bruiloft, midden in de ceremonie: spuitluier. Wat een moment”, deelt een moeder. Een ander: “Met een huis vol verhuizers en onze zoon die al spelend zijn hele luier vol poepte met geluid en al. We zagen zijn witte romper tot aan zijn nek verkleuren.”
De meest onhandige plekken waar moeders tóch die luier wisten te fixen? “Op de wc zónder klep.” En: “Bij het tankstation op een eettafel omdat er geen wc was met verschoonplek.” Een ander deelt: “Op 10km hoogte tijdens turbulentie met een draaiende baby op zo’n veel te klein vliegtuigtoilet.” Onze persoonlijke favoriet: “In de keuken van een Michelin restaurant. Ze hadden geen andere optie, dus ik stond tussen de koks een complete blow out te verschonen.”
Heb je zelf weleens je baby op een wc-bril in een cafétoilet gelegd? Dan weet je: alles valt of staat met de juiste luier.
Klaar voor de volgende fase
Als je baby begint te kruipen, rollen, klimmen, draaien, duiken of ontsnappen, dan is het tijd voor de Pampers luierbroekjes. Ze geven je baby de vrijheid om de wereld te ontdekken – en jou de rust om het allemaal schoon te houden.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.