In een co-sleeper ervaart je baby minder stress en valt hij sneller in slaap. Bovendien hoef jij ’s nachts je bed niet uit, want je kunt je baby gemakkelijk voeden of verschonen. Dit zijn een aantal fijne co-sleepers op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Maxi Cosi Iora
Lees verder onder de advertentie
Wat je ’s nachts ook moet doen – voeden, verschonen of je baby gerust stellen met een speen – alles heb je bij de hand dankzij de grote opbergmand. Daarna slaapt je baby weer heerlijk verder op het comfortabele matrasje dat bij deze co-sleeper geleverd wordt.
– Easy slide: eenvoudig te schuiven tegen je eigen bed – Makkelijk in te vouwen – Verkrijgbaar in drie kleuren
Een lekker lichte co-sleeper die je op maar liefst zes manieren kunt aanpassen in hoogte. Ook zitten er remmen op twee wieltjes en bevat de co-sleeper anti-slip voetjes.
Je baby in een eigen wiegje laten slapen? Dankzij de schommelfunctie van deze BabyGo valt hij heerlijk in slaap. Wil je ‘m ’s nachts toch graag naast je eigen bed hebben liggen, dan rits je de zijkant open en wordt het vanzelf een co-sleeper.
Ook kun je het wiegje op vijf verschillende hoogtes instellen én staat hij op wieltjes, dus verplaatsen is ook geen probleem.
– Inclusief zacht matras – Zijkanten van luchtdoorlatend mesh-stof – Tot 10 kg
Deze co-sleeper is lekker compact en dankzij de ademende mesh zijwanden veilig te gebruiken in bed.
Ook kun je er muziekjes mee afspelen en zit er een ingebouwd nachtlampje in met twee lichtsterktes: handig als je je baby even wilt checken of op zoek moet naar de speen.
– Inclusief matrasje – Eenvoudig opvouwbaar – Makkelijk mee te nemen op reis
Soms wil het oog ook wat: deze cosleeper van Bednest is een prachtige aanwinst in je slaapkamer. Bovendien is hij perfect als je kindje last heeft van reflux of darmkrampjes, omdat je ‘m dankzij de speciale poten schuin kunt zetten.
– Inclusief matras – Compact op te vouwen – Makkelijk te bevestigen
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag