Hoe vaak kom je niet in de supermarkt en zie je dat de prijzen van kaas weer omhoog zijn gegaan? Om gek van te worden. Gelukkig zijn de kosten voor boodschappen per land verschillend, en vaak lager dan de kosten die wij hier in Nederland betalen voor onze boodschappen.
Lees verder onder de advertentie
Op de redactie zochten wij uit wat precies de kosten zijn voor boodschappen in een aantal populaire vakantielanden en vergeleken dit met Nederland. Daarbij keken we specifiek naar de favoriete producten voor tijdens het barbecueën.
In België bleken de basisboodschappen het goedkoopst te zijn, namelijk 18 procent goedkoper dan in Nederland. Vooral thee, koffie, rijst en pasta zijn hier een stuk goedkoper. Bij wekelijkse boodschappen die in Nederland 120 euro kosten, ben je in België dus maar 98,40 euro kwijt. In Spanje is dat maar 100,80 euro en in Frankrijk moet je 104,40 euro rekenen.
Lees verder onder de advertentie
Hoeveel betaal je in andere landen?
In bijna alle vakantielanden zijn de algemene boodschappen goedkoper. Je betaalt zoveel procent minder:
Ga het liefst voor A-merken? Dan kun je in Duitsland en Frankrijk je slag slaan. A-merken zijn daar zelfs 29 procent goedkoper dan hier in Nederland. Ook in Italië en Spanje vragen ze geen hoge bedragen voor A-merken, namelijk 27 en 26 procent minder. In België ben je nog steeds goedkoper uit, maar vragen ze wel wat meer voor A-merken dan voor de B-merken.
Is het een lekkere zomerdag? Dan gaat de barbecue aan! Met meerdere soorten vlees, stokbrood, een lekkere salade en wat fruit zit je als snel goed. Dit kosten een gemiddelde barbecuemaaltijd per land, uitgaande van algemene boodschappen voor een gezin met twee kids:
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Zodra je als moeder denkt dat je alles onder controle hebt, gaat het mis. Het overkwam ook de 32-jarige Fien. Ze maakte een gigantische smakkerd met de fiets, haar peuter én haar baby. Maar dat was volgens haar nog niet eens het ergste, want wat er daarna gebeurde zorgde voor nóg meer frustratie.
Sommige kinderen zijn zó aan hun moeder gehecht dat je bijna zou denken dat er een onzichtbaar touwtje tussen hen in zit. Heb jij zo’n moederskindje? Astrologen beweren dat dit te maken kan hebben met het sterrenbeeld van je kind.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.