Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.
Lees verder onder de advertentie
Grootste miskoop
Wie: Chantal (35) Wat: Winterjas Kosten: 239 euro
“Ieder jaar ga ik aan het begin van de herfst een middag shoppen met mijn twaalfjarige dochter. Dit keer was de missie: de perfecte winterjas. Ik wilde voor Sophie iets warms, iets wat lang mee zou gaan, en ja, ook iets wat ze écht leuk vond. Want met een puber van twaalf is dat laatste niet vanzelfsprekend.
Lees verder onder de advertentie
De perfecte winterjas
Dus op een zaterdagmiddag gingen we samen de stad in en kamden we de winkels uit. Bij iedere winterjas die ik uit het rek trok was het: ‘Nee, niet mijn stijl’. Of: ‘Deze zit stom.’ Maar toen zag ze hem: een prachtige lange winterjas, warm, in een trendy beige kleur. ‘Deze wil ik!’, zei ze meteen. En eerlijk, ik vond hem ook geweldig.
Lees verder onder de advertentie
In eerste instantie schrok ik wel van het prijskaartje. 239 euro is een behoorlijke smak geld. Maar toen dacht ik: dit is een investering. Een jas voor minstens twee winters. Bovendien was haar enthousiasme aanstekelijk. Ik wilde haar blij maken, dus uiteindelijk trok ik mijn pinpas.
Ineens was het over
De eerste weken droeg ze hem overal. Naar school, naar hockeytraining, zelfs als het helemaal niet koud was trok ze hem aan. Yes, dacht ik, dat was een goede keuze. Maar toen ineens was het over.
Lees verder onder de advertentie
Het begon met een achteloos ‘Hij zit niet zo lekker.’ Daarna volgde een veelzeggend ‘Ik weet niet, hij is niet meer zo leuk.’ En uiteindelijk zei ze: ‘Mam, ik wil hem eigenlijk niet meer dragen.’ Ik wist niet wat ik hoorde en snapte er niets van.
Ik probeerde te achterhalen of er een reden was. Had iemand een lelijke opmerking gemaakt, was ze uitgelachen. Ik begreep het gewoon niet. Maar ik kwam er niet achter. ‘Je vond hem zo mooi’, zei ik. ‘Ja, maar nu niet meer’, zei ze schouderophalend en daarmee was de kous af.
Ik belde de winkel nog, maar een jas ruilen nadat je hem drie weken hebt gedragen kan natuurlijk niet meer. Dus nu hangt die jas in de gang en loopt ze rond in een oude hoodie. ‘Iedereen draagt dit, mam’, zegt ze dan.
Ik weet niet wat me meer irriteert: dat ze zo nonchalant over die jas doet, of dat ik me er zó door laat opnaaien. Want ik begrijp ergens wel dat ze twaalf is en haar smaak verandert. Maar 239 euro! Dat is een bedrag waar je niet zomaar luchtig over doet, toch?
Lees verder onder de advertentie
Een nieuwe jas kopen doe ik niet. Dat gaat me echt te ver. Maar ik wil ook niet dat ze straks met een longontsteking thuiskomt, omdat ze koppig in een trui blijft lopen. Hoe los je zoiets op? Want boos worden werkt niet, en toegeven voelt fout. Misschien moet ik die jas gewoon op Vinted zetten en me erbij neerleggen, want een strijd aangaan met een puber is volgens mij nooit een goed idee.”
Zodra je als moeder denkt dat je alles onder controle hebt, gaat het mis. Het overkwam ook de 32-jarige Fien. Ze maakte een gigantische smakkerd met de fiets, haar peuter én haar baby. Maar dat was volgens haar nog niet eens het ergste, want wat er daarna gebeurde zorgde voor nóg meer frustratie.
Sommige kinderen zijn zó aan hun moeder gehecht dat je bijna zou denken dat er een onzichtbaar touwtje tussen hen in zit. Heb jij zo’n moederskindje? Astrologen beweren dat dit te maken kan hebben met het sterrenbeeld van je kind.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.