Ieder kind heeft in Nederland recht op onderwijs, sterker nog, er geldt een leerplicht vanaf 5 jaar. Toch kunnen niet alle ouders zich vinden in het Nederlandse onderwijssysteem. Sarah (41) en haar man kiezen daarom voor particulier basisonderwijs voor hun kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Sarah en Thijs hebben samen twee kinderen, van 7 en 10 jaar oud. Dat zij hun kinderen uiteindelijk naar een particuliere school zouden brengen, hadden ze van te voren nooit bedacht. Toch zijn ze nog steeds heel blij met hun keuze.
Lees verder onder de advertentie
Sarah: “Ik heb zelf als kind altijd moeite gehad met school, ik kon niet goed leren en er was geen aandacht voor alle talenten die ik wél had. Ik ben namelijk heel creatief en ondernemend, maar stilzitten en lezen en rekenen, dat was waar het bij mij op school om draaide.
Dus toen onze oudste drie jaar was, en we ons gingen oriënteren op basisscholen, wist ik dat ik een school wilde die niet zo prestatiegericht was. Daardoor kwamen we in eerste instantie uit bij de vrije school. Dat sloot redelijk goed aan bij onze visie.
Lees verder onder de advertentie
Veel bezig zijn in de natuur en met de seizoenen, veel creativiteit en weinig prestatiedruk. We schreven onze zoon in en hij had daar een leuke kleutertijd.
Nieuwe particuliere school
Tot ik via via hoorde over een nieuwe school die zou worden opgericht bij ons in de buurt. Een particuliere school, waarbij de focus nog veel meer lag op groei en ontwikkeling en nog minder op presteren. Ik ben gaan informeren en al snel was ik razend enthousiast.
Lees verder onder de advertentie
Het is een school waar ze veel aandacht besteden aan meditatie, yoga, natuur en het ritme van de seizoenen. Een soort vrije school xl zou je het wel kunnen noemen. De kinderen gaan hier ook minder naar school, namelijk maar drie dagen, maar het is wel door de overheid erkent als officiële particuliere B3-school.
550 euro aan ouderbijdrage
Inmiddels zitten allebei mijn kinderen op deze school, die overigens maar een kleine 30 leerlingen heeft. En zijn we nog steeds even enthousiast. Het enige nadeel zijn de hogere kosten. De school ontvangt geen subsidie van de overheid, zoals de meeste andere scholen in Nederland. Daardoor is de ouderbijdrage een stuk hoger.
Lees verder onder de advertentie
Voor onze twee kinderen betalen we minimaal 550 euro per maand, soms nog wat meer. Dat is veel en we begrijpen ook dat niet iedereen dat zomaar kan betalen, maar wij vinden het wel het geld dubbel en dwars waard. Mijn kinderen zitten op een school waar ze écht kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en vanuit hun eigen interesse, dat is wat mij betreft onbetaalbaar.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Zodra je als moeder denkt dat je alles onder controle hebt, gaat het mis. Het overkwam ook de 32-jarige Fien. Ze maakte een gigantische smakkerd met de fiets, haar peuter én haar baby. Maar dat was volgens haar nog niet eens het ergste, want wat er daarna gebeurde zorgde voor nóg meer frustratie.
Sommige kinderen zijn zó aan hun moeder gehecht dat je bijna zou denken dat er een onzichtbaar touwtje tussen hen in zit. Heb jij zo’n moederskindje? Astrologen beweren dat dit te maken kan hebben met het sterrenbeeld van je kind.
Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Rachel Siwaletti, op Instagram beter bekend als interieur-influencer De Huismuts, deelt verdrietig nieuws: er zit niks anders op dan haar huis te verkopen. “Het is de plek waar we nog zoveel dromen hadden.”