We hebben het allemaal over de torenhoge kosten die we als ouders moeten betalen voor de kinderopvang (en over de plannen van het nieuwe kabinet om kinderopvang gratis te maken). Maar hoe is het eigenlijk aan de andere kant? Wij zochten uit wat een pedagogisch medewerker verdient.
Lees verder onder de advertentie
Als je kinderen op de opvang hebt, draag je voor heel wat uurtjes de volledige zorg van je kostbaarste bezit over. Namelijk: je kinderen. Iemand die goed voor je kind zorgt is eigenlijk goud waard, maar is dat ook wat ze krijgen?
Lees verder onder de advertentie
Wat verdient een pedagogisch medewerker?
De leidsters van de groep zijn pedagogisch medewerkers. Dat zijn dus de vrouwen (of mannen) die de luiers van je kind verschonen, met ze spelen, eten voor ze maken en ze in bed leggen. Zij hebben hiervoor een passende MBO-opleiding gevolgd. Dat is dus anders dan bijvoorbeeld basisschoolleerkrachten die een HBO-opleiding volgen.
Lees verder onder de advertentie
Voor de kinderopvangbranche is een CAO ontwikkeld. Hierin is dus gemakkelijk en transparant terug te vinden wat een pedagogisch medewerker verdient. De functie van een pedagogisch medewerker valt in schaal 6 van deze CAO. Deze schaal heeft vervolgens 14 treden. Afhankelijk van bijvoorbeeld leeftijd, ervaring en opleiding wordt een pedagogisch medewerker op een bepaalde trede ingeschaald.
De bedragen
Het minimale bedrag wat een pedagogisch medewerker volgens de CAO verdient is 2.539 euro bruto per maand op basis van 36 uur per week. Het maximale bedrag is 3.489 euro bruto per maand op basis van 36 uur per week. Dit zijn dus de bedragen voor de reguliere pedagogisch medewerkers. Leidinggevende en andere medewerkers hebben hun eigen salarisschalen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag