Praten over geld met je kind? Niet altijd makkelijk, wél ontzettend belangrijk. In de serie “Een stap vooruit” van Kek Mama en ABN AMRO ontdekken kinderen en ouders samen hoe ze écht over geld denken. Bij pittige stellingen zoals “Maakt geld gelukkig?” of “Ben jij gevoelig voor influencers?” stappen ze letterlijk vooruit – en dat levert eerlijke, verrassende gesprekken op.
Goed omgaan met geld leer je niet in één dag. Een beetje vrijheid én een begeleiding helpen daarbij. Met eenJongerengroeirekening van ABN AMRO krijgt je kind een eigen betaalrekening, terwijl jij als ouder via de app bepaalt wat kan en mag — van pinlimiet tot online shoppen. Zo groeit je kind stap voor stap naar financiële zelfstandigheid.
Herken jij jezelf in de gesprekken?
Begin vandaag nog het gesprek thuis. Op de website van ABN AMRO vind je tips en tools om samen aan de slag te gaan.
Bekijk de video hieronder en ontdek: durf jij ook vooruit te stappen?
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.