
André Hazes en Monique Westenberg uit elkaar: ‘Onze zoon staat voorop’
André Hazes en Monique Westenberg zijn opnieuw uit elkaar. Dit laten zij weten via Instagram. ‘Loslaten is groeien,’ schrijft Monique.
Pasen staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een eitje bij. Liefst zo kleurrijk mogelijk. Maar eh… kun je die geverfde eieren eigenlijk zonder zorgen eten?
Als Pasen nadert, halen we massaal de kwasten, stickers en glitterstiften uit de kast. Maar eerst: eitjes scoren. Ga je dan voor wit of bruin? En wat zegt dat eigenlijk?
Nou, niets spannends. De kleur van een ei hangt af van de kleur van het oorlelletje van de kip (ja, dat lees je goed). Witte oorlel? Wit ei. Rode oorlel? Bruin ei. Qua smaak of voedingswaarde maakt het niks uit, maar voor je artistieke uitspatting is wit net wat makkelijker. Alles komt beter uit de verf, letterlijk.
Gekleurde eieren zijn prachtig op de paastafel, maar zijn die geverfde eieren ook veilig om te eten? Het korte antwoord: ja. Die gekleurde supermarkteieren zijn geverfd met veilige kleurstoffen die niet door de schaal dringen. En zelfs als dat een beetje gebeurt, hoef je niet meteen de huisarts te bellen. Geen enkel risico volgens het Voedingscentrum.
Zelf geverfd met stift, waterverf of eierverf? Ook geen probleem, zegt de Voedsel- en Warenautoriteit. Zolang je geen muurverf, nagellak of spuitbus hebt gebruikt (ja, het is echt nodig om dat te zeggen), is je ei prima eetbaar volgens de Voedsel en Warenautoriteit.
Wil je het extra verantwoord aanpakken? Kleur je eieren dan met etenswaren. Kurkuma maakt ze zonnig geel, rode kool zorgt voor paars, spinazie geeft groen en bieten toveren ze roze. Hartstikke Instagrammable én helemaal veilig.
Dus ja, je kunt gerust dat felroze, glitterende, met wiebelogen versierde ei opeten. Zolang je kind niet met terpentine in de weer is geweest, zit je goed. Vrolijk Pasen!
Ga voor me-time met Kek Mama Magazine!