‘Bah, dat vind ik vies’. Je ziet het scenario alweer voor je als je komt aanlopen met een pan met bloemkool of witlof. Groente is vaak geen favoriet bij kinderen. Toch ontkomen ze er niet aan en moet het gegeten worden. Gelukkig kun je het binnenkrijgen van deze vitaminebommen een stuk leuker maken. Een paar tips op rij.
Lees verder onder de advertentie
Soep
Kook een grote pan met veel groente, voeg bouillon toe, pak de blender erbij en pureren maar. Soep gaat er waarschijnlijk veel beter in bij je kids en je kunt er eindeloos mee variëren.
Groente raspen
Kies in plaats van normale pasta voor pasta van courgette of couscous van bloemkool. Zo eet je kind al snel twee keer zoveel groente.
Geef groente niet alleen in de avond
Stop een paar tomaatjes in het lunchbakje of geef ze een stukje komkommer bij het ontbijt. Groente is niet alleen geschikt voor het avondeten, maar kan ook prima op elk ander moment van de dag.
Lees verder onder de advertentie
Geef het goede voorbeeld
Dit geldt eigenlijk met alles wat je je kinderen wil aanleren. Kinderen volgen nu eenmaal het voorbeeld dat ze krijgen. Eet veel groente, en je kind zal met een beetje geluk volgen. Daarnaast is het natuurlijk supergezond voor jezelf. Win-win!
Combineer de favorieten gerechten van je kind met groente. Denk aan pannenkoekjes met daarin courgette verstopt of pizzabodems van bloemkool.
Samen koken
Doe eerst samen boodschappen en laat je kind groente uitkiezen. Door het daarna samen te bereiden betrek je je kind veel meer bij het proces. De kans is dan groter dat ze hun zelfgemaakte maaltijd ook écht opeten.
Lees verder onder de advertentie
Wees geduldig
Rome is ook niet in éen dag gebouwd, dus verwacht niet dat je kind van de ene op de andere dag ineens spruitjes en bloemkool lust. Doe het stapje voor stapje en laat je kind een eigen smaak ontwikkelen.
Bron: Ouders van nu
Lees verder onder de advertentie
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.