Als je in de winter naar buiten gaat met je baby wil je natuurlijk dat hij het zo warm mogelijk heeft. Een kruik houdt je baby warm, maar toch is het geen goed idee om een kruik in de kinderwagen te leggen. Wij vertellen je waarom.
Lees verder onder de advertentie
Tijdens je zwangerschap heb je waarschijnlijk kruiken ingeslagen voor in het bedje van je baby. Een pasgeboren baby kan zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet goed regelen en daarom is een kruik cruciaal. Maar als een kruik in het bedje zo belangrijk is, waarom mag dat in de kinderwagen dan niet?
Lees verder onder de advertentie
Gebruik geen kruik in de kinderwagen
Dat heeft alles te maken met de afstand tussen de kruik en de baby: die is in een kinderwagen te klein. In het bedje is het ook erg belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen de baby en de kruik, daarom wordt-ie vaak aan het voeteneinde gelegd. Wil je graag een warme kinderwagen? Dan kun je de kruik wel gebruiken om de kinderwagen voor te verwarmen. Je haalt de kruik er dan uit zodra de baby erin gaat.
Lees verder onder de advertentie
Je baby warm houden
Hoe je je baby nog meer warm kunt houden? Uiteraard door hem warm aan te kleden. Een richtlijn is om altijd voor één laagje meer te gaan dan je zelf draagt. Draag je zelf een winterjas? Geef je baby dan ook een dik jasje én een dekentje. Bedenk je dat jij tijdens het wandelen beweegt, maar je baby niet. Het kan dus zomaar dat jij het hartstikke warm krijgt, maar je baby het koud heeft.
Lees verder onder de advertentie
Ga voor laagjes
Het is wel slim om voor laagjes te gaan. Je hebt van die ontzettend leuke berenpakjes voor baby’s, maar het nadeel daarvan is dat je geen laagje uit kunt doen, bijvoorbeeld wanneer je even een winkel in gaat. Het gevaar dat je baby het te warm krijgt, ligt dan op de loer. Hoe merk je dat je baby het te warm heeft? Voel altijd even in het nekje en aan de voetjes. Als je baby het te warm heeft, voelen die warm en bezweet aan.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.