De slaapkamer: bedoeld als plek om bij te tanken, maar in de praktijk vaak een rommelhok met een bed erin. Denk aan volle wasmanden, speelgoed, kledingstapels en ergens daartussen een matras. Geen wonder dat slapen soms voelt als een bijzaak. Tijd om daar iets aan te doen! Met deze handige tips, van ons samen met Swiss Sense, maak je van je slaapkamer weer een plek waar je écht kunt uitrusten. Zonder Marie Kondo-trucjes, beloofd.
Lees verder onder de advertentie
Start met waar je je het meest aan ergert
Kijk eens rond in je slaapkamer. Waar stoor je je het meest aan? Die stoel die verdacht veel lijkt op een tweede kledingkast? Bingo. Gooi alles eraf, hang op wat nog door kan, en hup – stoel gered. Het is een kleine handeling, maar het scheelt een hoop. En het geeft meteen motivatie om door te pakken.
Lees verder onder de advertentie
Opbergen maar (wel een beetje stijlvol graag)
Niemand zit te wachten op extra kasten of lompe bakken onder het bed. Gelukkig zijn er mooiere én praktischere oplossingen. Een boxspring met opbergruimte bijvoorbeeld: slaapcomfort plus verborgen opbergplek in één. Daar passen je winterdekbed, extra kussens, oude fotoboeken en zelfs wat kinderspeelgoed gewoon in, zonder dat het rommelig oogt.
Lees verder onder de advertentie
Dag chaos, hallo overzicht
De gouden regel: geef alles een vaste plek. Ook die ‘ik-draag-dit-misschien-morgen-nog-een-keer’-kleding. Hang ’t op een kledingrek, zet een mand neer of kies voor een simpele haak aan de muur. Zolang het niet over de vloer slingert of op die ene stoel belandt, ben je al een eind op weg.
Maak het gezellig, niet druk
Je slaapkamer hoeft niet als een minimalistische hotelkamer te voelen, maar wat minder visuele drukte helpt wel. Kies voor zachte kleuren, simpele accessoires en laat alleen die dingen zien waar je zelf blij van wordt. Die knutselwerkjes van 2 jaar geleden mogen best in de bewaardoos. Je hoeft niet alles tentoon te stellen om het persoonlijk en huiselijk te laten voelen.
Lees verder onder de advertentie
Kinderspullen? Geef het een eigen plek
Is jouw bed soms een soort logeerpartijtje van knuffels, boekjes en speelgoed? Logisch. Maar het helpt om één mand of lade te reserveren voor ‘slaapkamer kinderdingen’. Zo blijft het gezellig voor iedereen, zonder dat je elke avond allerlei verrassingen in je bed tegenkomt.
Lees verder onder de advertentie
Even opruimen voor het slapen gaan
Maak er een gewoonte van om vlak voordat je naar bed gaat 2 minuten op te ruimen. Zet spullen recht, gooi vuile sokken in de wasmand (ja, ook die van je partner) en klop je kussen op. Kleine moeite, maar het maakt een enorm verschil – vooral als je wakker wordt in een opgeruimde kamer. Voelt toch meteen beter?
Lees verder onder de advertentie
Meer rust, minder rommel
Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor minder gedoe, meer slaap en een veel relaxter begin van je dag. En laten we eerlijk zijn: dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Dus weg met die troep en maak ruimte voor een fijne plek waar je je bed induikt zonder eerst over een legopoppetje te struikelen. Beetje rust in je kamer, dat is precies wat je nodig hebt na een drukke dag vol rennen, regelen en zorgen.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.