Het is Wereld Chocoladedag! En wat is er beter dan samen een heerlijke choco treat te maken? Duik met je kleintjes de keuken in en probeer deze drie simpele, maar superlekkere chocoladerecepten.
Lees verder onder de advertentie
1. Choco bananenlollies
Bevroren bananenlollies met een dip van pure chocolade zijn supermakkelijk te maken en een gezonde zoete snack die je niet kunt weerstaan. Ideaal voor een verfrissende traktatie die lekker en verantwoord is.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten:
2 bananen
100 gr pure chocolade (voor een extra chocoladesmaak, gebruik een reep met 70% cacao)
16 lollystokjes (ijsstokjes of stokjes voor cakepops)
Benodigdheden:
Bakpapier
Pan met kom (au bain-marie)
Het recept
Pel de bananen en snijd ze in 7-8 schijfjes. Leg ze op bakpapier en steek er stokjes in. Zet de bananen in de vriezer en laat ze minimaal 2 uur bevriezen. Dit zorgt ervoor dat de stokjes goed vastzitten en de bananen lekker koud zijn.
Smelt ondertussen de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie). Zet je pistache en kokos klaar voor de topping.
Haal de bevroren bananen uit de vriezer. Dip elk stuk in de gesmolten chocolade en leg ze weer op het bakpapier. Strooi direct wat pistache en/of kokos over de chocolade, zodat het goed blijft plakken. Omdat de bananen bevroren zijn, zal de chocolade snel opstijven.
Serveer de bananenlollies meteen als de chocolade is uitgehard. Wil je ze iets minder hard? Zet ze dan terug in de vriezer en haal ze ongeveer 15 minuten voor het serveren eruit. Zo blijven ze lekker koud, maar zijn ze niet kei-hard.
2. Chocolade pannenkoeken party
Heerlijke pannenkoeken gemaakt met chocolademelk en gevuld met een romige vulling van banaan en… jawel, nog meer chocolade. Deze chocoladepannenkoeken zijn een echte traktatie voor de chocoladeliefhebbers onder ons.
Ingrediënten:
200 gr bloem
2 eieren
350 ml chocolademelk
Snuf zout
2 eetlepels cacao
1 theelepel bakpoeder
Vulling:
1 banaan
250 ml slagroom
Chocoladesaus
Nootjes
Verse frambozen
Het recept
Meng bloem, bakpoeder, cacao en een snufje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer ¼ van de chocolademelk toe en meng tot een glad beslag. Voeg daarna de rest van de chocolademelk beetje bij beetje toe en roer tot het beslag helemaal glad is.
Verhit een beetje boter in een pan. Schep met een soeplepel een portie beslag in de pan en laat het uitvloeien tot een mooie pannenkoek. Bak tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Draai om met een spatel of een pan deksel en bak de andere kant ook mooi bruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Laat de pannenkoeken een beetje afkoelen. Top ze met een flinke lepel slagroom, schijfjes banaan en frambozen. Bestrooi met nootjes en drizzle er een beetje chocoladesaus over.
Tip: Maak de chocoladesaus gemakkelijk zelf door 125 ml slagroom aan de kook te brengen. Haal van het vuur en smelt er 100 gr fijngehakte pure chocolade in. Blijf roeren tot het een saus wordt. Liever melkchocolade? Dat kan ook!
Deze romige chocolade cheesecake met pistache is een absolute must-try! Net zoals de trendy Dubai-chocolade, laat deze cheesecake zien dat pistache en chocolade een match made in heaven zijn.
Ingrediënten
120 gr Maria biscuits
70 gr boter (Kerrygold)
500 gr roomkaas
2 eieren
100 gr suiker
1 theelepel vanillearoma
200 gr pure chocolade (50 in bodem)
Topping
125 gr pure chocolade
2 eetlepels Pistache nootjes
Benodigdheden
Kleine springvorm 20cm
Keukenmachine
Mixer
Het recept
Verwarm de oven op 170 graden. Maal de koekjes en 50 gr chocolade fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit erdoor. Druk het mengsel op de bodem van een springvorm met bakpapier en laat het opstijven in de koelkast.
Klop de roomkaas, eieren, suiker en vanille samen. Smelt de overige 150 gr chocolade en roer dit door het roomkaasmengsel. Giet over de bodem en bak de cheesecake 45 minuten.
Laat afkoelen en smelt nog 75 gr chocolade voor de topping. Giet eroverheen, rasp wat chocolade en strooi er pistachenoten over.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
We doen allemaal ons best, maar eerlijk is eerlijk: sommige moeders zijn nét een tikkie… intenser. Je weet wel, de moeders die bij elke nies al googelen of het kinkhoest is. De moeders die hun kind een helm willen opzetten om naar de speeltuin te gaan. Grote kans dat als je overbezorgd bent, je sterrenbeeld […]
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag
Sabrine (34) had duidelijke regels voor kraambezoek: handen desinfecteren, afstand houden en géén foto’s online. Maar haar schoonmoeder dacht daar heel anders over.