Heerlijke frittata met kip en doperwtjes: een hit bij het hele gezin!

Illustratie bij: Heerlijke frittata met kip en doperwtjes: een hit bij het hele gezin!
Soraya Ghane
Soraya Ghane
Leestijd: 2 minuten

Ramadan is een tijd van vasten, reflectie en samenzijn. Het is ook een moment om met dankbaarheid en liefde te genieten van heerlijke maaltijden. In deze Ramadanserie duiken we de keuken in met 10 heerlijke recepten uit het 100 Ramadanrecepten kookboek van Elisabeth Scholten en Aicha El Abdi.

Lees verder onder de advertentie

Luchtig, smeuïg en bomvol smaak: deze frittata is een makkelijke alles-in-één maaltijd die je zo de oven inschuift! Denk aan zachte aardappeltjes, kruidige kip, frisse doperwtjes en een laagje gesmolten kaas. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd of een gezellige brunch. Extra leuk voor de kids: maak ‘m in muffinvormpjes voor schattige mini-porties!

Lees verder onder de advertentie
Beeld: Elisabeth Scholten

Ingrediënten voor 15 stukken

  • 250 g kipfilet
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. zwarte peper
  • ½ theel. paprikapoeder
  • ½ theel. kurkumapoeder
  • ½ theel. korianderpoeder
  • 2 eetl. gehakte verse platte peterselie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml milde olijfolie + wat extra om in te vetten
  • 450 g aardappelblokjes
  • 8 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 150 g doperwten (diepvries)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van alle kruiden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg de kipfilet toe en bak mee tot het rondom goudbruin is.
  • Kook ondertussen de aardappelblokjes in water met wat zout in 5 minuten gaar en giet af.
  • Klop de eieren los met de rest van de kruiden en de kaas.
  • Voeg de kip, aardappelblokjes en doperwten hier aan toe.
  • Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20×35 cm of ovenschaal in met olie en giet hierin het eimengsel.
  • Bak de tajine in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat 10 minuten rusten voor je het in stukken snijdt.

Vegatip

Gebruik vega kipstukjes als vleesvervanger of doe er extra groenten in.

Voor nog meer recepten: lees het boek 100 ramadanrecepten van Elisabeth en Aicha.

Lees verder onder de advertentie

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken