In samenwerking met Kek Mama

Zomer in je glas: de lekkerste ijskoude drankjes

ijskoude drankjes Beeld: Nescafé Dolce Gusto
Heather Serry
Heather Serry
Leestijd: 4 minuten

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en dus maken de warme dranken plaats voor verfrissende ijskoude drankjes. Iets dat smaakt als een mini-vakantie, om alvast in de stemming te komen. Klinkt goed? Dat dachten we al. Met Nescafé Dolce Gusto krijg je het voor elkaar.

Met Nescafé Dolce Gusto maak je in een handomdraai de lekkerste koude drankjes en zelfs toetjes. Want zeg nou zelf: koffie is heerlijk, maar in het voorjaar wil je soms iets verfrissends. En nee, we bedoelen niet een slok lauwe limonade uit een vergeten drinkbeker van de kids.

Van iced coffee tot zomerse desserts

Met de cups van Nescafé Dolce Gusto shake, mix en experimenteer je er vrolijk op los. Een romige iced cappuccino? Check. Een ijskoude caramel macchiato die smaakt als liquid geluk? Dubbelcheck. Maar wist je dat je met deze cups ook de lekkerste zoetigheden maakt? Van koffie-ijs tot tiramisu, de mogelijkheden zijn eindeloos. En je hoeft er niet eens een keukenprinses voor te zijn!

De favorieten van de redactie

We hebben de lekkerste recepten natuurlijk even voor je getest (alles voor de wetenschap, uiteraard). Dit zijn onze drie absolute favorieten:

1. Coconut Macchiato Mocktail

Benodigdheden voor 1 mocktail:

  • Schijf van 1 cm verse ananas (een goeie rijpe)
  • 2 druppels sesamolie
  • Sap van 1/2 limoen
  • NESCAFE Dolce Gusto Coconut Macchiato
  • 6 ijsblokken
  • Soja melk
  • Afwerking: munt, viooltje en schijfje ananas

Aan de slag:

  • Zet de koffie in je Nescafé Dolce Gusto machine. Hiervan hebben we 10 cl nodig (ongeveer 3 blokjes op de machine)
  • Schil de ananas en snijd deze in stukjes. Doe deze in een cocktailshaker met de sesamolie en het sap van 1 limoen.
  • Gebruik een muddler om de ananas te pletten zodat het sap vrijkomt.
  • Voeg hier 3 ijsblokjes en de koffie aan toe. Sluit de shaker en shake!
  • Neem een glas om de mocktail in te serveren en vul dat met grote ijsblokken. Giet het geheel door een zeefje in het glas.
  • Om de mocktail af te werken kan je soja melk opschuimen om een mooi schuimkraagje op je mocktail te serveren. Maak het extra zomers met een takje munt en eetbaar viooltje. Liever een cocktail dan een mocktail? Voeg voor je gaat shaken 40 ml bruine rum toe.

2. Iced boba coffee

Benodigdheden voor 1 drankje:

  • 2 capsules Nescafé Dolce Gusto Doppio Espresso
  • 425 ml water
  • 75 g fijne suiker
  • 3 citroenen (waarvan 1 ter afwerking)
  • 1 takje tijm
  • IJsblokken

Aan de slag:

  • Pers 2 citroenen en giet het sap door een zeef.
  • Breng 75 ml water met 75 g fijne suiker aan de kook en meng het geheel tot siroop. Laat het afkoelen.
  • Meng de siroop met het sap van de citroenen en 425 ml water. Zo krijg je limonade.
  • Zet 2 kopjes Nescafé Dolce Gusto Doppio Espresso met de intensiteit aangegeven op de verpakking (3 streepjes per kopje).
  • Vul een longdrinkglas vol met ijsblokken.
  • Voeg eerst de koffie toe en dan de limonade. De gebruikelijke verhouding is 2/3 koffie en 1/3 limonade, maar pas aan naar smaak.
  • Serveer met een takje tijm en een citroenschijfje.

Tip: Het restje van de citroenlimonade kun je als lekkere homemade lemonade serveren aan de kleinste zoetebekken in huis!

3. Cold Brew met gemberbier

Benodigdheden voor 1 drankje:

  • 1 Nescafé Dolce Gusto Cold Brew capsule
  • 1 koffielepel Yuzusap (Japanse citroen)
  • 1 stengel vers citroengras (Sereh)
  • 1 flesje (125ml) gemberbier (Fentimans)
  • IJsblokjes

Aan de slag:

  • Snij het citroengras op zijn langs doormidden en kneus het onderste gedeelte van de blaadjes.
  • Vul een voldoende grote ‘whisky’ tumbler tot boven met ijsblokken en giet het gekoelde flesje Fentimens Ginger Beer langzaam in het glas.
  • Voeg hier een klein of half koffielepeltje Yuzusap aan toe.
  • Zet het Nescafé Dolce Gusto toestel in stand 2 of 3 (hoeveelheid) voor een geconcentreerde, krachtige koffiesmaak en gebruik de koudwaterstand.
  • Giet de Nescafé Dolce Gusto Cold Brew heel langzaam over de ijsblokjes die boven het gemberbier uitsteken. Als je dit langzaam doet zal je een mooie cocktail in 2 lagen krijgen.
  • Steek het citroengras in het glas.
  • Je kan nog verder afwerken met een schijfje gedroogde citroen of een beetje lemonpeel.
  • Vooraleer je drinkt mix je de cocktail door even rustig door met het citroengras te roeren.

Geniet!

Of je nu een snelle iced coffee nodig hebt om de ochtenden met je kinderen door te komen, of ’s avonds in de tuin geniet van een romig koffietoetje: met Nescafé Dolce Gusto haal je de zomer in huis. Dus pak die cups, mix erop los en geniet. Kijk op hier op de Nescafé Dolce Gusto website voor nog meer zomerse creaties.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nescafé Dolce Gusto.

Meest bekeken