Knapperig en romig: het Kadaiftoetje dat je moet proberen

Illustratie bij: Knapperig en romig: het Kadaiftoetje dat je moet proberen
Soraya Ghane
Soraya Ghane
Leestijd: 2 minuten

Ramadan is een tijd van vasten, reflectie en samenzijn. Het is ook een moment om met dankbaarheid en liefde te genieten van heerlijke maaltijden. In deze Ramadanserie duiken we de keuken in met 10 heerlijke recepten uit het 100 Ramadanrecepten kookboek van Elisabeth Scholten en Aicha El Abdi.

Lees verder onder de advertentie

Kadaif ken je misschien van kunefe, maar wist je dat je er nog veel meer lekkers mee kunt maken? Dit dessert is het bewijs! Krokante, goudbruine kadaif gecombineerd met een romige karamelroom en een crunchy topping van pistache. Makkelijk, snel én mega lekker.

Lees verder onder de advertentie
Beeld: Elisabeth Scholten

Ingrediënten

  • 200 g kadaif
  • 50 g roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 100 g karamelpasta
  • 250 g mascarpone
  • 50 g grof gehakte pistachenoten

Bereiding

  • Breek de kadaif met je handen in kleinere stukjes.
  • Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de kadaif al roerend goudbruin.
  • Klop de slagroom stijf en mix er de helft van de karamelpasta door.
  • Klop de mascarpone los en klop door de room.
  • Maak laagjes in glazen of schaaltjes.
  • Begin met de kadaif en daarop de room, dan weer kadaif en weer room.
  • Eindig met een laagje room en garneer deze met nog wat gesmolten karamelpasta en pistache.

Tip

Kadaif kun je bij Turkse winkels kopen.

Voor nog meer recepten: lees het boek 100 ramadanrecepten van Elisabeth en Aicha.

Lees verder onder de advertentie

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken