Pizza Maanbrood: het breekbrood waar kids dol op zijn

Illustratie bij: Pizza Maanbrood: het breekbrood waar kids dol op zijn
Soraya Ghane
Soraya Ghane
Leestijd: 2 minuten

Ramadan is een tijd van vasten, reflectie en samenzijn. Het is ook een moment om met dankbaarheid en liefde te genieten van heerlijke maaltijden. In deze Ramadanserie duiken we de keuken in met 10 heerlijke recepten uit het 100 Ramadanrecepten kookboek van Elisabeth Scholten en Aicha El Abdi.

Lees verder onder de advertentie

Waarom zou je kiezen tussen pizza en brood als je ze ook gewoon kunt combineren? Zacht, luchtig en gevuld met gesmolten mozzarella en kruidige tomatensaus. Het leukste? Je kunt eindeloos variëren met de vulling. Denk aan gekruid gehakt, spinazie met feta of zelfs een pittige harissa-twist.

Lees verder onder de advertentie
Beeld: Elisabeth Scholten

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 7 g instantgist
  • 1 eetlepel suike
  • 2 eetlepels roomboter
  • Boter, om in te vetten
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 125 ml lauwwarme melk
  • 125 ml lauwwarm water
  • 100 ml tomato frito
  • 200 g mozzarella (bol)
  • 3 eetlepels melk

Bereiding

  • Meng de bloem met de gist, suiker, roomboter, zout en de helft van de Italiaanse kruiden.
  • Meng de melk met het water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de bloem. Voeg zoveel toe als nodig is om een soepel deeg te krijgen.
  • Kneed het deeg 10 minuten en laat het afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het gerezen deeg in bolletjes van 30 gram per stuk.
  • Meng de tomatensaus met 1/4 theelepel Italiaanse kruiden.
  • Druk elk bolletje plat, bestrijk met een beetje tomatensaus en leg er een stukje mozzarella op.
  • Vouw de randen naar het midden en knijp goed samen tot een bolletje.
  • Vet een ronde bakvorm van 28 cm in met boter en zet een kleine bakvorm of ovenbestendige kom (16 cm) tegen een van de randen aan.
  • Leg de deegbolletjes in een maanvorm in de bakvorm en laat ze nog 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bestrijk de bolletjes met melk en bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden.
  • Bak het brood in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Voor nog meer recepten: lees het boek 100 ramadanrecepten van Elisabeth en Aicha

Lees verder onder de advertentie
Gratis mombag bij een Kek Mama abonnement

Gratis Mombag!

Jouw nieuwe everyday bag, nu gratis bij een Kek Mama abonnement

Aangeboden door:

Logo Kekmama

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken