Ben je op zoek naar een lekker en voedzaam ontbijt of dessert? Stop de zoektocht, want dit recept is precies wat je nodig hebt.
Lees verder onder de advertentie
Deze granola taartjes zijn knapperig, smaakvol en makkelijk te maken. Orthomoleculair therapeut Bezhwen raad ze aan voor een gezond begin van de dag of een verfrissende afsluiting van je avondmaal. Met deze eenvoudige stappen maak je je eigen granola taartjes.
Lees verder onder de advertentie
Het recept
Ingrediënten:
● 1 kop havermout
● 1/3 kopje gehakte hazelnoten
● 1/4 kop sesamzaadjes
● 1/3 kopje amandelschaafsel
● 1/4 kopje ahornsiroop
● 2 eetlepels gesmolten kokosolie
● 8 eetlepels yoghurt naar keuze
● Je favoriete vers fruit als topping
Bereidingswijze:
1. Verwarm je oven voor op 175°C (350°F).
2. Meng in een grote kom de havermout, gehakte hazelnoten, sesamzaadjes, amandelschaafsel, ahornsiroop en gesmolten kokosolie. Roer goed door totdat alles gelijkmatig bedekt is met de siroop en olie.
Lees verder onder de advertentie
3. Verdeel het granola mengsel over mini-taartvormpjes en druk het stevig aan om een gelijkmatige laag te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de taartjes hun vorm behouden na het bakken.
4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel te donker worden. De geur in je keuken zal je vertellen dat ze bijna klaar zijn!
5. Laat de taartjes volledig afkoelen in de vormpjes voordat je ze eruit haalt. Dit voorkomt dat ze breken en zorgt ervoor dat ze hun knapperige textuur behouden.
6. Vul elk taartje met een lepel yoghurt naar keuze. Dit kan Griekse yoghurt, plantaardige yoghurt of zelfs een vanillesmaak zijn. Garneer met je favoriete verse fruit, zoals bessen, plakjes banaan of stukjes kiwi voor een kleurrijke en smaakvolle topping.
Lees verder onder de advertentie
Tips:
● Varieer met noten en zaden: Wissel hazelnoten en amandelen eens af met walnoten of pecannoten en vervang sesamzaadjes door chia- of lijnzaad. Een andere textuur én smaak, altijd leuk om te proberen!
Lees verder onder de advertentie
● Zoete touch: Voor een beetje extra zoetheid kun je wat honing of extra ahornsiroop over de yoghurt gieten. Heerlijk en simpel.
● Meal prep: Maak de granola taartjes alvast en bewaar ze zonder yoghurt in een luchtdichte container. Vul ze pas vlak voor het serveren, dan blijven ze lekker vers en crunchy.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Zodra je als moeder denkt dat je alles onder controle hebt, gaat het mis. Het overkwam ook de 32-jarige Fien. Ze maakte een gigantische smakkerd met de fiets, haar peuter én haar baby. Maar dat was volgens haar nog niet eens het ergste, want wat er daarna gebeurde zorgde voor nóg meer frustratie.
Sommige kinderen zijn zó aan hun moeder gehecht dat je bijna zou denken dat er een onzichtbaar touwtje tussen hen in zit. Heb jij zo’n moederskindje? Astrologen beweren dat dit te maken kan hebben met het sterrenbeeld van je kind.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.