Een klein melkmonster in huis en een eerste verjaardag op de kalender? Deze bijzondere verjaardagstaart zal zeker weten in de smaak vallen!
Lees verder onder de advertentie
Een taart met moedermelk als basis? Je kleintje zal je vast eeuwig dankbaar zijn, want deze taart is niet alleen veel lekkerder dan een taart uit de supermarkt, maar ook nog eens gezonder door het gebruik van volkorenmeel, kokosbloesemsuiker en appelmoes. Stroop die mouwen dus maar op en bakken maar!
Lees verder onder de advertentie
Het recept
Ingrediënten voor de taart
160 ml moedermelk
0,5 theelepel appelciderazijn
65 gram kokosbloesemsuiker
80 ml appelmoes,
1,5 theelepel vanille-extract
175 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel bakingsoda
Mespuntje zout
100 gram vers, gehakt fruit naar keuze
Ingrediënten voor het glazuur
240 gram boter
1,5 theelepel vanille-extract
240 gram poedersuiker
3,5 eetlepel moedermelk
Zo maak je de taart
Meng de moedermelk met de appelciderazijn en laat het 2-3 minuutjes staan.
Voeg de kokosbloesemsuiker, appelmoes en vanille-extract toe. Mix alles tot een gladde massa. Je kunt het misschien een beetje proeven, om meer op smaak te brengen.
Meng het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout erdoor en blijf kloppen tot je beslag lekker glad is. Dit is de basis van je moedermelk taart.
Roer er je gehakte fruit naar keuze door. Dit is het moment om creatief te zijn! Doe er extra frambozen of stukjes banaan bij.
Giet het cakebeslag in twee ronde cakevormen van ongeveer 15 centimeter. Bak op 160 graden voor ongeveer 25 minuten. Benieuwd wanneer de taart klaar is? Prik met een satéprikker in het midden: als de satéprikker er schoon uitkomt, is de mama taart klaar om af te koelen.
Klop de boter op kamertemperatuur tot hij lekker luchtig is. Roer de poedersuiker en het vanille-extract erdoor. Voeg de moedermelk één eetlepel per keer toe en blijf kloppen tot je een romig, glad glazuur hebt.
Als je cakes zijn afgekoeld, smeer het glazuur tussen de lagen en bovenop de taart. Versier met wat extra fruit of een paar leuke cake-toppers voor de finishing touch.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
We doen allemaal ons best, maar eerlijk is eerlijk: sommige moeders zijn nét een tikkie… intenser. Je weet wel, de moeders die bij elke nies al googelen of het kinkhoest is. De moeders die hun kind een helm willen opzetten om naar de speeltuin te gaan. Grote kans dat als je overbezorgd bent, je sterrenbeeld […]
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag
Sabrine (34) had duidelijke regels voor kraambezoek: handen desinfecteren, afstand houden en géén foto’s online. Maar haar schoonmoeder dacht daar heel anders over.