Een sinterklaasfeest zonder bergen nieuw speelgoed in huis te halen? Kan gewoon! Maak kennis met de Recyclepiet. Het maak het zetten van de schoen niet alleen leuker, maar ook een stuk bewuster.
Lees verder onder de advertentie
Met de Recyclepiet – een tip uit het groene lifestyleboek NIKS NIEUWS – geef je een duurzame draai aan het sinterklaasfeest die zowel kinderen als ouders blij maakt. En geloof ons: deze tip wil je echt gebruiken voor de Sint weer naar Spanje vertrekt.
Lees verder onder de advertentie
Recyclepiet: zo werkt het?
Het idee is simpel en briljant. Samen met je kind speur je door de speelgoedmanden- en kasten. Zoek speelgoed uit waar al weken (of maanden) niet naar is omgekeken. Die ene puzzel die je kind inmiddels uit zijn of haar hoofd kent, dat luide, toeterende autootje, het knuffeltje dat nu echt wel met pensioen mag en ga zo maar door. Verzamel het en zet het bij de schoen. Recyclepiet zorgt ervoor dat het speelgoed wordt opgehaald en maakt andere kinderen er weer blij mee.
Maar dat is nog niet alles, want terwijl het speelgoed een nieuw thuis vindt, kan er zomaar iets terugkomen in de schoen: een klein of nuttig cadeautje, een briefje of een lief bedankje van Recyclepiet zelf. Spanning en sinterklaasmagie gegarandeerd!
Geïnspireerde lezer
Saskia Sampimon-Versneij, auteur van het duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS deelde een Instagrampost over de tip uit haar boek. Een lezer raakte namelijk zo geïnspireerd door de tip, dat zij ermee aan de slag ging. “Een dikke shoutout naar Marja Treep die deze box en foto’s maakte”, aldus Saskia over het prachtige knutselwerk (zie hieronder). Hoe leuk!
Naast de Recyclepiet-box waar het verzamelde speelgoed in kan worden verzameld bij de schoen, deelt Saskia ook het zelfverzonnen gedicht van Marja die bij dit slimme idee hoort:
Hoi, je kent me misschien niet, maar ik ben de enige echte Recyclepiet.
Mag ik wat van jouw speelgoed in een andere schoen doen? Dat waar je toch niet meer mee speelt. Zelfs niet als je je zo ontzettend, ontiegelijk, allerbarstes kapot verveelt.
Als jij dat speelgoed met mij deelt, zorg ik dat een ander kindje er weer mee speelt.
Misschien dat je kan kiezen voor iets met een mega-irritant geluid, maar zelluf weten – het maakt papa en mama vast niks uit.
En dan krijg jij ook weer wat van mij. Misschien zelfs wat een ander kindje weg ging doen. Prop ik dat gewoon weer in jouw schoen.
En dan is hij blij, zij blij, jij blij, wij blij, de hele wereld blij, zelfs de hele aarde blij, alle sterren blij.
Iedereen blij zoals je ziet. En dat allemaal omdat jij zo lief wilde delen met mij, de Recyclepiet.
Het maakt delen leuk: Kinderen leren op een speelse manier om te delen en ervaren hoe fijn het is om iets goeds te doen voor een ander.
Minder chaos in huis: Tijd om afscheid te nemen van die speelgoedberg die je woonkamer langzaam overneemt. Hallo, ademruimte!
Magisch spannend: Voor kinderen is het net zo bijzonder om iets weg te geven als om iets te krijgen. Een bezoek van Recyclepiet maakt het extra speciaal.
Goed voor de planeet: Oud speelgoed krijgt een tweede leven. Dat betekent minder verspilling én minder afval.
Durf jij het aan om iets nieuws te proberen deze sinterklaasperiode? Recyclepiet staat al te trappelen!
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag