De zomervakantie hoeft je niet per se een rib uit je lijf te kosten. Als je het slim aanpakt, kun je aardig wat besparen en heb je toch een heerlijke vakantie. Met hulp van Skyscanner zetten we 10 geldbesparende tips voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
1. Vertrek niet in het weekend
Ga je vliegen, vertrek dan bij voorkeur doordeweeks. Ticketprijzen van vliegtickets liggen in het weekend vaak een stuk hoger. Ga bijvoorbeeld van woensdag tot woensdag op reis, in plaats van vrijdag tot vrijdag.
2. Vergelijk verschillende vliegvelden
Een andere tip om te besparen op je vliegtickets: kijk of je vanaf een andere luchthaven kunt vertrekken. De lowcost-vliegmaatschappijen, die vaak voordelige tickets hebben, vliegen bijvoorbeeld op Eindhoven Airport, Rotterdam / The Hague Airport of Weeze Airport, net over de grens bij Düsseldorf. Bijkomend voordeel: je hoeft vaak minder lang in de rij te staan bij de douane.
Wie nog geen schoolgaande kinderen heeft, kiest het beste voor een vakantie in het voor- of laagseizoen. Dan vind je de meest aantrekkelijke aanbiedingen én het is op veel plekken een stuk minder druk. En of het nou april of september is: in Zuid-Europa schijnt de zon volop.
4. Kies voor een overstap
Als geld belangrijker voor je is dan tijd, overweeg dan een vlucht waarbij je moet overstappen. Met Skyscanner kun je zoeken op indirecte routes (en uiteraard ook directe), die vaak veel voordeliger zijn. Je kunt ook kiezen voor een extra lange overstap waarbij je voor één of twee nachten een hotel boekt: fijne break voor de kinderen én je ziet nog een leuke stad voordat je op je eindbestemming aankomt.
Lees verder onder de advertentie
5. Combineer je vluchten
Je hoeft niet met Transavia heen en terug te vliegen. Combineer verschillende luchtvaartmaatschappijen om zo de goedkoopste prijs te vinden op tijden die jou het beste uitkomen. Je kunt geld besparen door heen en terug met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen, of vanaf een andere luchthaven.
Lees verder onder de advertentie
6. Reserveer een parkeerplaats
Ga je niet met het openbaar vervoer naar de luchthaven maar pak je de auto, zorg dan dat je ruim van tevoren een parkeerplaats reserveert op het vliegveld. Bij aankomst is betalen normaal gesproken veel duurder. Heb je familie of vrienden wonen in de buurt van de luchthaven? Vraag of je daar de auto mag stallen en een lift kunt krijgen.
Lees verder onder de advertentie
7. Neem zelf je eten mee
Vlieg je lowcost, dan moet je voor een kop koffie en sandwich aardig wat betalen. Als je dat niet al gedaan hebt op het vliegveld… Bepaar jezelf dat kleine fortuin en neem je eigen snacks mee. Dat geldt natuurlijk ook als je met de auto op pad gaat.
8. Vermijd bagagekosten
Als je meer kilo’s in je koffer hebt zitten dan het maximaal toegestane gewicht, moet je op het vliegveld bijbetalen. Zonde! Weeg je koffer thuis alvast op de weegschaal en houd voldoende marge aan. En prop zoveel mogelijk spullen in je handbagage en draag je jas of zware schoenen terwijl je door de douane gaat.
Lees verder onder de advertentie
9. Doe op bestemming ‘luxe voor weinig’
Wie een kleine portemonnee heeft, kan alsnog naar een dure bestemming als Parijs of New York. Kies voor een budgethotel en ga naar goedkope eettentjes. Of nog beter: eet zoals de lokale bevolking dat doet. Meestal ben je dan veel voordeliger uit dan in de toeristen-restaurants en het is vaak nog lekkerder ook.
Lees verder onder de advertentie
10. Sluit een goedkope reisverzekering af
Ga je vaker dan één keer per jaar naar het buitenland, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je voor elk tripje een aparte reisverzekering neemt.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.