Eerder vertelden we je al waarom een vakantie naar België met kinderen fantastisch is, maar ook als je alleen op stedentrip gaat, kun je je bij onze zuiderburen prima vermaken. Dit keer: de must sees van Brussel.
Lees verder onder de advertentie
Atomium
Dit bouwwerk is hét symbool van de stad. De negen bollen, die een uitvergroot ijzerkristal moeten voorstellen, werden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958. Wandel door de buizen en bollen, neem een hapje of drankje op 95 meter hoogte en geniet van het schitterende uitzicht op de stad.
Lees verder onder de advertentie
Mini Europe
Aan de voet van het Atomium vind je dit pretpark, leuk om doorheen te struinen na een bezoek aan de bollen. Het is een soort Madurodam: je loopt er langs 350 maquettes en maakt zo een reis door heel Europa.
Ook kun je de tentoonstelling Spirit of Europe bezoeken waar je alles leert over Europa en de EU en je kennis kunt testen over het continent. Enig idee welke landen tegenwoordig de Euro als munteenheid hebben?
Musea
Brussel telt veel musea die leuk zijn voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het Museum voor Natuurwetenschappen met de grootste Dinosaurussen-galerij van Europa. In het Stripmuseum beleef je de avonturen van Kuifje en de Smurfen en voor wie gek is op auto’s, is er Autoworld: met meer dan 300 voertuigen (auto’s, vrachtwagens en motorfietsen) kijk je hier je ogen uit.
Is je kind groter dan 1.40 meter en in voor een uitdaging? Dan zit je goed in indoor avonturenpark Koezio. In deze hal van ruim zesduizend vierkante meter kan hij een parcours afleggen van vier gedeeltes: een labyrint, een machineruimte, een escape room en een klimparcours op 12 meter hoogte. Sportief hoeft je kind niet per se te zijn, het gaat om de lol.
Lees verder onder de advertentie
Choco-walhalla
Voor alle chocoladeliefhebbers vind je in het centrum van Brussel het Museum van Cacao en Chocolade. Eigenlijk hoeven we je niet uit te leggen wat je hier allemaal kunt doen (en proeven…), maar vooruit: je ontdekt waar de cacaobonen vandaan komen, hoe ze tot een heerlijke bonbon of reep worden gemaakt en je ziet de meesterchocolatiers hier aan het werk.
Lees verder onder de advertentie
Speeltuin
Klimmen, klauteren, rennen en van de glijbaan roetsjen: kinderen zijn er gek op. Het komt dus goed uit dat Brussel verschillende speeltuinen heeft die voor heel wat uurtjes speelplezier zorgen. Zo vind je er maar liefst drie in het Koning Boudewijnpark en kunnen kinderen zich in de speeltuin bij de Hallepoort uitleven in een echt kasteel.
Lees verder onder de advertentie
Wereld van treinen
Bij de entree van dit museum ontvang je een reiskoffertje, waarmee je op reis gaat door het treinmuseum. Loop langs oude locomotieven en andere objecten, voer opdrachten uit en vind uiteindelijk de schat.
Naast deze speurtocht is er nog veel meer te zien en te doen in Train World. Zo kun je plaatsnemen in één van de oude treinen, een spoorweghuisje bezoeken en over een spoorwegbrug lopen. Er zijn ook speciale rondleidingen voor kinderen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.