Het strand is één grote zandbak, dus een walhalla om in te spelen. Tel daar de zon en zee bij op en je hebt een geslaagde zomerdag. Met deze handige tips maak je er ook met een baby een feestje van.
Lees verder onder de advertentie
Dit neem je mee
First things first: een geslaagd stranddagje met je baby begint met de juiste bevoorrading. Uiteraard neem je de basisspullen mee, zoals luiers, hydrofieldoeken, een extra romper en een speen. Maar denk ook aan zonnebrandcrème met een hoge factor, een zonnehoedje, badlaken, zwembroek en zwemluiers. Ook een setje droge kleding is aan te raden en een grote parasol. Zo kunnen jullie de schaduw opzoeken als dat nodig is. De huid van je baby is nog erg gevoelig voor de zon en aan de kust voel je het door de verraderlijke wind minder snel wanneer je aan het verbranden bent.
Lees verder onder de advertentie
En het slaapje?
Na het spelen, zand happen en spetteren in zee wil je baby waarschijnlijk graag een uiltje knappen. En dat doet-ie het liefst op een rustige, zandloze plek in de schaduw. Een strandtentje is hiervoor ideaal: lichtgewicht en dus makkelijk mee te nemen, en het biedt schaduw en bescherming tegen de wind. Leg in het tentje een grote, katoenen handdoek met eventueel een hydrofiele luier er bovenop, en je kind heeft een heerlijk nestje om te slapen.
Drinkt je baby alleen nog maar borstvoeding? Dan kun je je baby dus makkelijk op het strand voeden (het grote voordeel van moedermelk: altijd paraat en op de juiste temperatuur). Geef je flesvoeding, dan is het handig om thuis steriel, gekookt water in een thermoskan te doen. Neem ook een fles gewoon water mee, dan mix je dit samen tot de juiste temperatuur. Vergeet het ‘torentje’ met het juiste aantal schepjes kunstvoeding erin niet, en mixen maar. Eet je baby soms al wat vastere voeding? Een babyliga, banaan of boterham neem je makkelijk mee naar het strand.
Lees verder onder de advertentie
Ook handig
Je kunt ook een klein opblaaszwembadje meenemen naar het strand. Hier gooi je wat speelgoed in, en je baby heeft dikke pret zonder onder het zand te zitten of op een onbewaakt moment weg te kruipen. Je kunt er ook een klein laagje zeewater in doen – uiteraard hou je dan goed toezicht om ongelukken te voorkomen.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.