Ga je voor een luxe wellnessresort of kies je voor een camping met –tig zwembaden? En eten jullie in een poepchique restaurant of liever lekker makkelijk? Choose your battles: dé mantra als je een vakantie met kinderen boekt.
Lees verder onder de advertentie
Verre reis vs. dicht bij huis
Het kiezen van een vakantiebestemming kan nogal een ding zijn als je eigenlijk een enthousiaste globetrotter bent. Want zeg eerlijk: gezinnen die elk jaar met de auto naar een kindercamping in Zuid-Frankrijk tuffen, verklaarde je een paar jaar geleden nog voor gek. Maar je zult zien: zelfs op een paar uur rijden (Spanje, Italië, Frankrijk) of vliegen (Kroatië, Malta, Turkije) vind je de mooiste natuur. Scheelt je enorm veel vliegtuigstress en je kinderen merken het verschil tussen de Malediven en Costa Brava echt niet.
Lees verder onder de advertentie
Spa vs. waterpark
Een urenlange massage, bubbelbad met champagne en een sauna voordat je gaat slapen: klinkt lekker zo’n wellnessresort, maar is niets voor kinderen natuurlijk. Wil je dat je kroost zich niet stierlijk gaat vervelen, dan kun je die relaxwensen misschien beter opzij zetten en bijvoorbeeld voor een hotel met zwembad en spectaculaire glijbanen gaan. Hier zijn je kinderen de hele dag zoet zodat jij vanaf je ligbedje ontspannen toe kunt kijken. Neem er een cocktail bij en je bent die Finse sauna zo vergeten.
Lees verder onder de advertentie
Stad vs. natuur
Kies je voor de drukke stad of rustige natuur nu je kinderen hebt? Eigenlijk maakt het geen fluit uit. Want of je nu in de buurt van de mooiste bezienswaardigheden verblijft of in een fantastisch natuurgebied, kinderen vermaken zich toch wel als er genoeg in de omgeving te doen is. En zit je écht in the middle of nowhere? Dan kunnen jullie altijd een auto huren. Zo zie je als rasechte globetrotter ook nog iets van de omgeving – twee vliegen in één klap.
Lees verder onder de advertentie
Restaurant vs. all inclusive
De één vindt het heerlijk om er elke avond op uit te gaan, de ander vindt het all inclusive-concept de uitvinding van de eeuw. Kijk daarom waar bij jullie de prioriteit ligt. Wil je elke dag ergens anders eten? Kies dan bijvoorbeeld voor een hotel in de buurt van leuke tentjes. Ga je liever voor makkelijk? Dan verblijf je in een resort waar het eten direct voor je klaarstaat. Check voor het boeken goed de recensies van het hotel, dan weet je zeker dat er elke avond genoeg keus is voor jou en je kind. En dat je niet plots voor een rvs-bak met lauwe aardappelschijfjes staat…
Lees verder onder de advertentie
Romantisch hotel vs. camping
Bewaar een vijfsterrenhotel met hemelbed en rozenblaadjes lekker voor een romantisch valentijnsweekend: op campings worden kinderen vaak de hele dag vermaakt, zodat jij en je partner ook nog een beetje kunnen ontspannen. Je hoeft overigens echt niet bang te zijn dat je in een aftandse caravan wordt gestopt als je meer van de luxe bent: een goede camping heeft ook heerlijke huisjes. Toch liever een hotel? Kies er dan een met genoeg faciliteiten voor de kinderen (zwembad, kidsclub, sportactiviteiten). Zo genieten de kinderen, en ook jullie van een heerlijke vakantie.
Lees verder onder de advertentie
De ultieme gezinsvakantie
Met de komst van kinderen, verandert ook je vakantie. TUI weet wat kinderen – en hun ouders – willen en begrijpt hoe de ultieme gezinsvakantie eruit ziet. Kijk hier voor meer informatie en tips.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.