Toegegeven: tijdens een tien uur durende vliegreis zit niemand te wachten op gejengel. Een kersverse moeder die met haar baby op de vlucht van Seoul naar San Francisco zat, deelde daarom meer dan tweehonderd zakjes met snoep en oordoppen uit aan haar medepassagiers.
Lees verder onder de advertentie
Ook zat er een briefje bij, ‘geschreven’ door de vier maanden oude baby. ‘Ik ben een beetje bang, want dit is de eerste vlucht van mijn leven. Ik probeer stil te zijn, maar kan niks beloven. Maak ik herrie? Gebruik dan de oordoppen uit de goodiebag. Fijne reis!’
Een van de medepassagiers maakte een foto van het zakje en plaatste deze op social media. Vervolgens reageerden mensen vol lof op de actie van de vrouw. ‘Wat een lief gebaar’ en ‘Er zijn gelukkig nog goede mensen op aarde’, zo werd er geschreven.
Lees verder onder de advertentie
Overigens bleek de goodiebag achteraf nergens voor nodig: volgens een van de medereizigers gaf de baby geen kik.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.