Geen zin om te koken vandaag? Dan heb je een extra goede reden om naar McDonald’s te gaan, want het is McHappy Day: dé dag waarop alle restaurants van McDonalds in het teken staan van het Ronald McDonald Kinderfonds.
Lees verder onder de advertentie
Dit fonds zorgt er al jaren voor dat kinderen die in het ziekenhuis liggen hun ouders altijd in de buurt hebben. Een prachtig en onmisbaar initiatief, vinden wij.
Bedankkaartje
Op McHappy Day wordt er bij elke bestelling € 0,05 aan het Kinderfonds gedoneerd. Verder krijg je als bezoeker een speciale Happy Meal met een bedankkaartje en tekening van een van de gezinnen die hebben overnacht in een van de Ronald McDonald Huizen.
Ook leuk: met een beetje geluk word je bediend door ambassadeurs Tim Douwsma of Pip Pellens. Tim: “Ik heb vorig jaar voor de McDonald’s Backstage campagne al een kijkje in de keuken mogen nemen en ben onder de indruk van de samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarom draag ik dit jaar graag een steentje bij.”
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.