De pil doorslikken: de één doet het wel, de ander moet er niet aan denken. Wat zijn de voordelen? En kan het kwaad de pil lang door te slikken? Je leest het hier.
Lees verder onder de advertentie
De anticonceptiepil is de meest gebruikte methode van anticonceptie in Nederland. Je neemt elke dag rond dezelfde tijdstip een pil om te voorkomen dat je zwanger wordt. Na drie weken is de strip leeg en las je een stopweek in: je wordt ongesteld. Na je menstruatie start je weer met een nieuwe pilstrip.
Als je de pil doorslikt, wil dat zeggen dat je geen stopweek inlast. Na de laatste pil, begin je dus meteen weer aan een nieuwe pilstrip. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, naar een bruiloft of ander evenement moet en je geen zin hebt om daar ongesteld te zijn, of als je veel last hebt van menstruatieklachten tijdens je stopweek.
Lees verder onder de advertentie
Kan doorslikken kwaad?
Volgens onderzoek is het veilig om de pil een jaar lang continu te gebruiken. Je blijft dan beschermd tegen zwangerschap en bent twaalf maanden lang niet ongesteld. Maar hoe langer je de pil doorslikt, hoe groter de kans wel is op een tussentijdse bloeding. Toch kiezen veel vrouwen er vaak voor een stopweek in te lassen. Ze zien het als een soort controle (werkt mijn lichaam nog?) en sommige vrouwen krijgen bij het doorslikken een doorbraakbloeding, waardoor ze even een week moeten stoppen met de pil.
Lees verder onder de advertentie
In Groot-Brittannië krijgen vrouwen tegenwoordig trouwens het advies om de pil constant door te slikken, omdat dit voordelen zou hebben voor de gezondheid. Of dat in Nederland ook gaat gebeuren, is niet bekend.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Als iemand zegt dat opvoeden helemaal vlekkeloos gaat, kunnen wij je vertellen dat dat totaal niet zo is. Ook niet als je kinderen volwassen zijn. Ze blijven jouw kind – met een eigen mening en af en toe stevige discussies.