Voel jij vaak de drang om te vragen of iemand boos op je is? Dan ben je niet de enige! Een viral TikTok van therapeut Maggie Nick legt precies uit waarom we ons zo druk maken over wat anderen van ons denken.
Lees verder onder de advertentie
Spoiler alert: dit heeft veel te maken met de behoefte aan externe bevestiging en vroege jeugdtrauma’s. Wanneer we het gevoel hebben dat boosheid gepaard gaat met het verlies van liefde, kan dit zorgen voor angst in volwassen relaties.
Relaties verbeteren door inzicht in ons verleden
Maggie Nick, een therapeut gespecialiseerd in ‘inner child rehab’, legt in haar TikTok uit dat de angst om mensen boos te maken voortkomt uit onze vroege ervaringen. Veel mensen die hiermee worstelen, hebben als kind geleerd dat boosheid van een ouder ook gepaard ging met het onthouden van liefde of aandacht.
Lees verder onder de advertentie
Een simpele uitspraak zoals: “Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld,” kan diepe wonden achterlaten. Hierdoor ontstaat de overtuiging dat boosheid leidt tot afwijzing, waardoor we in volwassen relaties vaak overcompenseren en alles doen om te voorkomen dat iemand boos wordt.
De sleutel ligt in het herstellen van je innerlijke kind, zoals Nick uitlegt. Dit betekent leren omgaan met boosheid, zonder het gevoel dat het verlies van liefde op de loer ligt. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het besef dat boosheid een normale emotie is, die niet automatisch betekent dat iemand je niet meer waardeert. Het erkennen van deze patronen kan helpen om gezondere relaties te ontwikkelen en minder bang te zijn voor boosheid van anderen.
Lees verder onder de advertentie
Hoe herken je het in jezelf?
Als je constant excuses maakt, zelfs voor kleine dingen, of als je jezelf altijd schuldig voelt zonder duidelijke reden, dan is de kans groot dat je bang bent om iemand boos te maken. Het is belangrijk om te werken aan zelfvertrouwen en te leren dat fouten maken menselijk is. Je hoeft niet altijd perfect te zijn om geliefd te worden!
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.