5 cadeautips voor de verjaardag van je tweede (of derde, vierde, vijfde…) kind

02.10.2024 13:00
verjaardag feest feesthoedjes

Verjaardagscadeaus verzinnen voor je tweede kindje, dat kan nog best een uitdaging zijn. Waar je bij de verjaardag van de eerste nog oneindige verlanglijstjes kon maken, wordt dat bij een tweede (of derde, vierde of misschien wel vijfde) al een stuk lastiger.

Want eerlijk is eerlijk, je hebt al zo ontzettend veel troep in huis. Alle spullen voor een newborn heb je al, je weet al wat daadwerkelijk handig is en wat niet, de meeste kleertjes kan je hergebruiken en je hele huis ligt al vol met speelgoed van de oudste(n). Wat is dan nog een écht leuk cadeau voor je jongste kindje?

1. Een “groot” cadeau?

Ouders hebben vaak het gevoel dat zij hun kindje een groots cadeau moeten geven, jullie zijn immers de ouders en houden het allermeest van jullie kindje. Zeker voor een eerste verjaardag willen ouders flink uitpakken. Toch hoeft dit niet per se. Kinderen zijn vaak blij met heel kleine dingen. Zeker jonge kindjes hebben nog heel weinig besef van hun eigen verjaardag en maakt het weinig uit. Jij als ouder kent je kindje het best, wat vind je kind zelf nou écht heel leuk? Daar doe je hem of haar het meeste plezier mee.

Lees ook – Deze oma geeft haar kleinkinderen geen cadeaus (en gaat viral op TikTok)

2. Seizoensgebonden cadeaus

In welk seizoen is je kindje geboren? Aan de hand van het seizoen, kan je passende cadeautjes geven. In de zomer kan dat speelgoed zijn om met water te spelen, een modderkeuken of bijvoorbeeld een bellenblaaszwaard. In de winter kan je denken aan een slee, of een skipak om lekker warm te blijven.

3. Nuttige cadeaus

Je jongste speelt waarschijnlijk het liefst met het speelgoed van je oudere kind(eren). Alles wat de oudere broer of zus doet is natuurlijk heel interessant. In plaats van nog meer speelgoed, kan je ook eens denken in de richting van “nuttige” spullen om cadeau te geven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een pyjama, schoenen of regenlaarzen. Of een rugzakje en een setje met broodtrommel en drinkbeker als je kind naar de peuterspeelzaal of de basisschool gaat.

4. Boeken

Iets waar je toch eigenlijk nooit genoeg van kunt hebben, zijn boekjes. Kleine kindjes willen nog wel eens een boekje slopen met hun kleine grijpgrage handjes, dus her en der zal er gaandeweg een boekje vervangen moeten worden. En als ouders zijnde is het ook fijn om weer eens een andere optie te hebben dan dat ene boek dat je al twee weken elke avond voorleest.

Naast dat het leuk en gezellig is om samen met je kindje een boekje te lezen, is het ook goed voor jullie band. Nog een bijkomend voordeel aan boekjes, is dat het natuurlijk goed is voor de ontwikkeling van je kindje. Win-win.

5. Een activiteit

Een cadeau hoeft natuurlijk geen “ding” te zijn, jullie kunnen ook samen iets leuks gaan doen. Dit kan met het hele gezin, maar als je kindje juist houdt van 1 op 1 tijd met papa of mama, doe je hem of haar daar misschien een groter plezier mee.

Wat vindt jouw kind leuk om te doen? Een middagje naar de dierentuin, het zwembad, een binnenspeeltuin? Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kan je hem of haar ook nog laten kiezen wat jullie ‘s avonds gaan eten. Deze dag draait helemaal om de jarige. Zo geef je je kind een onvergetelijke verjaardagsherinnering.

Lang verhaal kort: maak het jezelf niet te moeilijk. Kinderen zijn al gauw tevreden.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.