De ideale date night volgens jouw sterrenbeeld

29.09.2024 17:00
date night wijn

Als moeder weet je als geen ander dat het leven een hectische rollercoaster is. Kids naar school brengen, boterhammen smeren, het huishouden, en oh ja, werken moeten we ook nog. En hadden we niet ook nog ergens een partner rondlopen?

Het kan lastig zijn om tijd te vinden voor jezelf, laat staan voor een romantische date night met je partner. Maar maak je geen zorgen – met een beetje astrologische inspiratie ben je zo weer in balans. Hier is jouw ultieme date night, gebaseerd op je sterrenbeeld. Vergeet die ouderavonden even en zet jezelf (en je partner) op één.

Ram (21 maart – 19 april) – Avontuurlijke avond

Als Ram-mama ben je altijd vol energie en klaar voor actie. Een standaard diner? Mwah, dat is niets voor jou. Jij wil spanning en avontuur! Plan een actieve date, zoals indoor klimmen, een escape room, of go-karten. Laat die adrenaline maar stromen.

Stier (20 april – 20 mei) – Luxe verwennerij

Jij houdt van comfort en luxe, Stier. Dus waarom niet een date night waarbij alle zintuigen verwend worden? Boek een exclusief restaurant met een zeven-gangenmenu of plan een avond in een spa met je partner. Denk: zachte badjassen, kaarsen en heel veel chocola. Jij weet precies hoe je van een avondje uit een genot maakt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) – Lekker sociaal

Tweelingen-mama’s zijn dol op gesprekken en gezelligheid. Een ideale date voor jou is niet per se een-op-een. Plan een dubbeldate met vrienden of ga naar een leuk feestje. Misschien zelfs een pubquiz waar je je hersenen kunt laten kraken. Jij houdt van afwisseling en goede gesprekken, dus hou het luchtig en interactief.

Kreeft (21 juni – 22 juli) – Thuisbioscoop en knuffels

Als Kreeft ben je de ultieme thuismama. Voor jou is niets fijner dan een intieme avond samen in jullie coconnetje. Maak het gezellig met dekens, popcorn en een goede film. Vergeet de kaarsen niet voor die warme, romantische sfeer. Het liefst zou je daarna nog een late night snack delen, want alles draait om comfort.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden zijn het vaakst een ‘sad beige mom’

Leeuw (23 juli – 22 augustus) – In de spotlights

Leeuw-mama’s houden van glamour en aandacht! Ga voor een avond waarbij jij het stralende middelpunt bent, bijvoorbeeld naar een chic theater of een stijlvolle cocktailbar. Vergeet niet om te shinen in je mooiste outfit. Bonuspunten als jullie daarna de nacht dansend afsluiten in een hippe club. Jij leeft voor drama en luxe!

Maagd (23 augustus – 22 september) – Samen koken

Maagden houden van structuur en perfectie. Jij hebt een zwak voor een goed georganiseerde romantische avond. Samen koken is voor jou dé perfecte date. Maak een fancy diner samen, compleet met verse ingrediënten en een Pinterest-waardig dessert. Bonus: je hebt daarna alles onder controle, inclusief het afruimen en schoonmaken. Want ja, ook dat vind je stiekem best fijn.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) – Kunstzinnig avondje uit

Weegschaal-mama’s houden van schoonheid en harmonie. Wat dacht je van een romantische avond in een museum of galerie? Of ga samen naar een filmhuis om die ene indie film te kijken waar je al tijden naar uitkijkt. Sluit de avond af met een glas wijn in een knus café. Esthetiek en balans, dat is waar jij van houdt.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) – Mysterie en passie

Als Schorpioen-mama houd je van diepe gesprekken en intense connecties. Een standaard diner is niet jouw ding – jij wil iets met diepgang en mysterie. Ga voor een wijnproeverij of bezoek een mysterieuze speakeasy bar. En na afloop? Misschien een late night wandeling waarbij jullie diepzinnige gesprekken voeren. Jij houdt ervan om de nacht in te duiken en de passie hoog te houden.

Boogschutter (22 november – 21 december) – Avontuur in de buitenlucht

Boogschutters zitten vol levenslust en hebben een enorme liefde voor avontuur. Plan een spontane date, zoals een roadtrip naar een onbekende plek of een nachtelijke wandeling onder de sterren. Jij wil vrij zijn en de wereld ontdekken, ook op date night!

Lees ook – Welke Disney villain is jouw kind volgens hun sterrenbeeld?

Steenbok (22 december – 19 januari) – Klassiek en chic

Steenbok-mama’s houden van structuur, traditie en een tikkeltje luxe. Een chic diner in een sterrenrestaurant of een avondje naar een klassieke muziekvoorstelling is voor jou de perfecte date night. Geen gedoe, maar wel perfect verzorgd, en met een vleugje klasse.

Waterman (20 januari – 18 februari) – Alternatief en creatief

Waterman-mama’s zijn gek op het onconventionele. Voor jou is een artistieke, creatieve date night de perfecte ontsnapping. Volg samen een schilderworkshop of ga naar een open-mic night waar jullie onverwachte talenten kunnen ontdekken. Of verras je partner met een concert van een band die nog niemand kent. Jij wil iets bijzonders, iets wat niemand anders doet.

Vissen (19 februari – 20 maart) – Romantiek ten top

Als Vissen-mama ben jij de ultieme romanticus. Een romantische avond met kaarslicht, rustige muziek en een intieme sfeer is precies wat je nodig hebt. Denk: een diner bij kaarslicht, een avondwandeling langs het water of samen sterren kijken. Jij creëert moeiteloos magie in elk moment.

Welke date night past bij jou? Of je nu naar de sterren luistert of gewoon zin hebt om een keer wat anders te proberen, één ding is zeker: elke moeder verdient een avondje uit. Dus bel die oppas, trek iets moois aan en ga ervoor!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.