8x herkenbaar voor moeders met drie kinderen

07.09.2024 13:00
drie kinderen Bron: Pexels

Opmerkingen die ouders met drie kinderen vaak te horen krijgen zijn, en we spreken uit ervaring, ‘Jeetje… drie, respect voor jullie hoor, wij zouden dat niet kunnen’ of ‘Met twee hebben we onze handen al vol, hoe doen jullie dit?’ en ‘Drie? Dat zal wel lekker druk zijn thuis’.

Druk is het zeker, soms gezellig druk, soms heel erg ongezellig druk. Met drie kinderen heb je nu eenmaal meer dan je handen vol. Daarom zetten we vermakelijke situaties op een rij die heel herkenbaar zijn voor ouders met drie kinderen.

8x herkenbaar als je drie kinderen hebt

Hier zijn acht dingen die je ongetwijfeld herkent als je de trotse ouder bent van drie kinderen.

Je taxi, ehm auto is altijd vol

Is het niet met drie kinderen op de achterbank, dan is het wel met knuffels, snoeppapiertjes, tekenspullen en een verdwaalde schoen. Is het niet dat, dan zitten er wel vriendjes op de achterbank, met je kind voorin, want: sportclubs, verjaardagen, muziekles en ga zo nog maar even door.

Je keukenkasten zijn altijd leeg

Elke week doe je braaf de weekboodschappen. Dus de boodschappen voor De Hele Week. Na een dag zijn de kasten leeg. Of het nu de koelkast is of de kast waar het lekkers ligt, daarin wordt geen onderscheid gemaakt. Een keer knipperen met je ogen en dat pak melk staat in de koelkast met slechts twee resterende slokken erin en het pak koekjes, dat je zelfs nog een beetje verstopt had, ligt open met wat laatste kruimels tussen de kussens van de bank. Oh ja, je hebt drie kinderen.

Je kalender is overbelast met drie kinderen

Schoolafspraken, speelafspraken, zwemlessen, voetbaltrainingen en niet te vergeten die ouderavonden, schoolreisjes en kinderfeestjes. Je leven met drie kinderen is een complex logistiek schema.

Je drinkt standaard ijskoffie of ijsthee

Ook al kies je er niet voor, die dampend hete kop thee drink je altijd ijskoud op. Zodra je even gaat zitten en een slok wil nippen, is er wel weer iemand die iets niet kan vinden, iets van je nodig heeft, is gevallen, ruzie heeft met een broer/zus of naast de wc heeft geplast. Het ironische is, dat wanneer je dan maar besluit een échte ijskoffie voor jezelf te maken, je deze pas opdrinkt als de ijsblokjes al gesmolten zijn en de koffie lauw. Leven met drie kinderen…

Mamamamamamamamamamamamama

Mama? Mama! Maaaam. Mahaaaaaam! Mam? Heb je één kind en word je af en toe al gek van het woordje ‘mama’? Stel je voor dat je dit keer drie hoort, want zo is het met drie kinderen. Alles gaat keer drie. Logische berekening op zich, maar 487452305 keer mama per dag X 3 is… Nou, dat mag je zelf uitrekenen.

Er is er altijd eentje die niet meewerkt

Waarom, vraag je jezelf regelmatig af. Waarom kan nou nooit eens iedereen gewoon een keertje meewerken. Één keertje maar, alhoewel wat vaker ook fijn zou zijn. Er is er altijd wel eentje die niet meewerkt. Eentje die weigert zich aan te kleden, schoenen aan te trekken, of tanden te poetsen. Alsof ze het met elkaar hebben afgesproken. ‘Vandaag werk ik niet mee, goed? Dan jij morgen en jij overmorgen. Oké, top, deal!’

Stilte in huis met drie kinderen is verdacht

Hmm, opeens besef je dat alledrie de kids thuis zijn, maar dat het wel verdacht stil is in huis. Laat alles vallen zodra dat gebeurt en speur als een malle je kinderen op. Hopelijk ben je nog op tijd en zitten je muren nog niet onder de tekeningen, je bank onder de billenzalf of je gordijnen onder de klodders slijm.

Je kunt onderhandelen als de beste

Je dacht dat je nooit een carrière in de politiek zou overwegen, maar het onderhandelen over wie de afstandsbediening krijgt, wie voorin de auto mag zitten, wie mag helpen in de keuken, helpen bij ruzies sussen en ga zo maar even door, maakt je een pro in onderhandelen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.