Dit zijn de 10 gekste plekken waar de Kek Mama’s hebben gekolfd of gevoed

05.10.2024 11:00
tepelkloven borstvoeding

Het is Nationale borstvoedingsweek, dus grappige, bijzondere of leuke borstvoeding- of kolfverhalen van onze eigen Kek Mama’s kunnen natuurlijk niet ontbreken. Lees gauw verder voor de gekste plekken waar wij ooit hebben gekolfd of onze baby gevoed hebben.

Elke moeder die borstvoeding heeft gegeven weet: die baby wacht niet. Als de baby honger heeft, heeft hij honger, en dan is het krijsen geblazen tot hij zijn melk krijgt. Ideaal natuurlijk dat je het altijd bij je hebt als je live kunt voeden, maar tegelijkertijd lijkt het soms wel altijd op de meest ongunstige plekken te gebeuren. Hetzelfde geldt voor kolven, als je borsten vol zitten, zitten ze vol en dat is niet prettig! Wat moet, dat moet.

In een Dixi op een festival

“Kolven in een Dixi is natuurlijk het goorste óóit, maar ja, het moest gebeuren. En dat wist ik natuurlijk ook al voor aanvang van het festival, dus ik had de kolf meegenomen en daar in een kluisje bewaard. Na een tijdje hielden mijn borsten het niet meer, dus daar ging ik. Hup, kolf onder de arm en mezelf opgesloten in een stinkende Dixi. Tsja, alles voor mijn kind.”

In de auto tijdens een bruiloft

“De bruiloft van een goede vriendin was gepland anderhalve maand na mijn bevalling. Ik moest dus drie keer op een dag kolven en elke keer op een andere plek, omdat de ceremonie, middag-gedeelte en feest op andere plekken waren. Ook was mijn jurk niet kolf-proof, dus zat ik steeds halfnaakt in de auto te kolven in mijn string en bh. Toen het bleek dat we weer gingen verplaatsen naar de volgende plek, kwamen alle daggasten voorbij onze auto lopen. Ik heb me toen snel bedekt met mijn jurk en cadeautassen, maar het was niet mijn beste kolfervaring ooit.”

In de bioscoop

“Kolven in een bioscoop, dat ik dat ooit zou doen had je me een jaar geleden niet hoeven te vertellen. De kolf was mee, dus ik had het een soort van zien aankomen dat de film langer zou duren dan mijn borsten aan konden. Zo blij met mijn draadloze kolf. Heel discreet heb ik ze in mijn bh gedaan en aangezet. Ik heb niet het idee dat iemand om mij heen het gemerkt heeft.”

Bovenin de Eiffeltoren

“De meest bijzondere plek waar ik ooit mijn baby’tje gevoed heb, is zeker weten bovenin de Eiffeltoren. Wat een magisch moment was dat! Dat vergeet ik nooit meer.”

In de auto op de parkeerplaats van een begraafplaats

“Een te vroeg geboren kindje en een vlak daarna overleden schoonvader, het was een heftige tijd. Saar was nog te zwak om aan de borst te drinken, dus ik kolfde full time, wat dan via de sonde gegeven werd. En dat betekende dus ook kolven in de auto op de parkeerplaats voor de uitvaart van mijn schoonvader.”

Al rijdend in de auto

“Na een te drukke werkdag zonder tijd om te kolven, stonden mijn borsten natuurlijk op knappen. Toen heb ik het maar onderweg naar huis gedaan, achter het stuur in de auto. Thank God voor een draadloze kolf! Ik kan het iedereen aanraden, zo ideaal.”

In het toilet op het werk

“Ja, echt, ik heb op het werk op het toilet gekolfd. Bleek na twee maanden dat er gewoon een kolfruimte was. Zó stom! Ik zou willen dat ik het niet zo ongemakkelijk had gevonden om het te vragen. Of dat iemand het me gewoon even verteld had.”

Op Pinkpop

“Op Pinkpop hebben ze een speciale ruimte om te kolven. Best netjes, ware het niet dat het bloedheet was en het in een soort hok zonder ramen was. Zaten we daar met zo’n twintig vrouwen tegelijk in zo’n snikhete container, allemaal te kolven. Je moet er wat voor over hebben. Ik voelde me net een melkkoe.”

Tijdens een meeting

“Ik werkte thuis en ik had aan een stuk door meetings. Toen heb ik op een gegeven moment stiekem tijdens een online meeting mijn baby er maar gewoon bij gepakt en gevoed, want ze had honger. En ik hoefde toch niks te zeggen in die meeting, dus niemand had het door.”

Op de wc in een restaurant

“Comfortabel was het niet, maar het kan erger. Ik vond kolven middenin een restaurant wel erg extreem, daar voelde ik me niet goed bij. Dus dan maar op het toilet. Wat moet, dat moet.”

En zo is het maar net. Wat moet, dat moet. Alles voor je baby!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.