Klaar met het eindeloze gezeur om speelgoed in de winkel? Deze mama heeft dé oplossing

16.10.2024 17:00
Speelgoed winkel Beeld: Pexels

Winkelen met kinderen kan soms voelen als een heuse survivaltocht. Je bent nog niet binnen of het begint al: “Maaam, mag ik die? Oh, en die? Kijk, deze wil ik écht heel graag!” De Amerikaanse Jess was zo klaar met het eindeloze gezeur om speelgoed dat ze iets geniaals verzon.

Als het aan kinderen ligt, zit je winkelmandje binnen een mum van tijd vol met speelgoed waar ze na één dag waarschijnlijk niet meer naar omkijken. Op TikTok deelt een moeder nu de ultieme hack. Haar oplossing? Fotograferen in plaats van kopen.

Foto maken van het speelgoed

Het idee is simpel. In een TikTok-video legt ze het uit. Elke keer als haar kinderen iets ‘héél graag willen hebben’, pakt ze haar telefoon en maakt ze een foto van het speelgoed met haar kinderen erbij. Ze legt uit dat de foto wordt bewaard als cadeau-inspiratie voor hun verjaardag of kerst, zodat ze niet vergeet wat ze écht graag willen hebben. Jess legt uit dat deze manier nu al vijf jaar gebruikt en met succes. “Geen gezeur, geen drama en de kinderen voelen zich gehoord.”

Lees ook: Lifehack: zó check je razendsnel of het speelgoed van je kind gevaarlijk is om in te stikken

Handig lijstje

Jess legt uit dat het niet alleen een handige hack is om boze buien te voorkomen, maar dat haar manier dus ook meteen dient als verlanglijstje. “Je hebt de foto’s nog paraat.” En ja, dat scheelt een hoop zorgen wanneer de vraag komt wat ze dit jaar graag willen hebben voor hun verjaardag (hint hint: ook handig voor Sinterklaas dus).

Dus, volgende keer als je naar de winkel gaat en het speelgoeddrama op gang komt? Klik, klik, fotootje maken en klaar. Geen tranen, geen discussies, en jouw winkeluitje blijft relaxed.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.