Herfst musthaves: deze items mogen niet ontbreken in de garderobe van je kids

15.10.2024 13:00
herfst garderobe kids

Ah, de herfst. De bladeren kleuren oranje, de eerste koude wind waait door de straten en het wordt tijd voor warme choco en… nieuwe outfits voor je kids. Het is echt tijd om de zomerkleding gedag te zeggen. Wat heb je nu echt nodig in de herfstgarderobe van je kids?

Wij hebben dé musthaves voor je op een rij gezet waarmee je je mini helemaal herfst-proof maakt. Dit zijn de items die je kids écht in de kast moeten hebben deze herfst.

1. Regenlaarzen: plassen stampen for the win

Herfst zonder regen bestaat niet (helaas), dus zorg dat je kids klaar zijn voor het echte werk: plassen stampen. Met een paar kleurrijke regenlaarzen wordt elke regendag een feestje. Of ze nu door de modder rollen of hun eigen ‘rivier’ ontdekken, regenlaarzen zijn onmisbaar. Sowieso een hit voor jonge kinderen, omdat dit vaak de eerste soort schoenen zijn die ze helemaal zonder hulp aan en uit kunnen trekken. Bonuspunten als je een paar met leuke print scoort.

Lees ook: Zo kom jij gezond de herfst door: 7 tips voor drukke mama’s

2. Warme truien: knus en stijlvol

Niets zegt herfst zoals een dikke, gezellige trui. Denk aan zachte stoffen die de kou buiten houden, maar waar je kleintje zich ook nog heerlijk in kan bewegen. Of je nu gaat voor basic gebreide truien of juist iets met vrolijke prints (ja, we kijken naar jou, trui met vosjes), dit is hét seizoen om ze uit de kast te trekken. Truien zijn perfect voor die frisse wandelingen door het bos of een middagje op de bank met warme chocolademelk.

3. Wind- en waterdichte jas: herfstbui ready

Met alleen regenlaarzen kom je er natuurlijk niet. Laat je niet verrassen door die onvoorspelbare herfstbuien. Een goede wind- en waterdichte jas is een absolute must. Investeer in een jas die niet alleen de regen buiten houdt, maar er ook nog eens stylish uitziet. En met een fijne capuchon? Dan zijn je kinderen helemaal klaar voor een avontuur in de regen. Want niemand zit te wachten op een nat, koud, jengelend kind.

4. Warme sjaals en mutsen: cozy vibes

Koude oren en nekken? Dat laten we niet gebeuren. Zorg voor een fijne, zachte sjaal en een bijpassende muts. Denk aan zachte fleece, wollen details en vooral veel kleur. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om helemaal matchy-matchy te gaan, maar eerlijk is eerlijk, kinderen hebben vaak een heel eigen smaak. Laat ze zelf hun sjaal, muts en wanten uitkiezen. Die vrolijke kleuren geven ook nog eens een beetje extra vrolijkheid op de grauwe dagen.

Lees ook: 8 handige tips en tricks voor een herfstige opruimronde

5. Laagjes, laagjes, laagjes

Herfstweer is zo veranderlijk als het humeur van een peuter. De ene minuut is het fris, de andere minuut breekt de zon door. Daarom is het geheim van een perfecte herfstoutfit: laagjes. Longsleeves, vestjes en bodywarmers zijn ideaal. Zo kunnen ze makkelijk iets aan- of uittrekken wanneer het weer verandert. En met leuke prints op die laagjes is elke outfit toch nog speels en kleurrijk.

6. Stoere boots: warm en stevig

Je kunt niet door de herfst wandelen zonder een paar stevige laarzen of boots. Ze moeten tegen een stootje kunnen, want als je kids iets goed kunnen, dan is het wel rennen, klimmen en ontdekken. En vallen, dat ook. Kies voor boots met een warme voering zodat je kids geen koude tenen krijgen. En hé, als ze er ook nog superstoer uitzien, is dat mooi meegenomen.

7. Leggings en maillots: vrolijke extra laagjes

Voor de meisjes die hun rokjes en jurkjes nog niet willen opgeven: leggings en maillots zijn je nieuwe beste vrienden. In vrolijke kleurtjes en patronen maken ze van iedere outfit een herfsthit, terwijl je kind toch lekker warm blijft. En een beetje glitter mag best, toch? Doe eens gek.

Met deze herfst musthaves wordt je kleintje niet alleen beschermd tegen de kou, maar zien ze er ook nog eens super hip uit. Dus, mama’s, tijd om die garderobe een herfstupdate te geven. Veel plezier met shoppen en… als je toch bezig bent, vergeet niet ook iets leuks voor jezelf te scoren.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.