Moeders met deze sterrenbeelden liegen het vaakst

06.08.2024 14:00

Laten we eerlijk zijn: elke moeder heeft wel eens een leugentje om bestwil verteld tegen haar kinderen. Of het nu is om een drama bij de kassa te voorkomen (“Nee lieverd, ze zijn uitverkocht”) of om een woedeaanval te vermijden (“Pas op, anders blijft je koppie altijd zo rood.”), we doen het allemaal.

Maar wist je dat sommige sterrenbeelden hier net iets beter in zijn dan andere? Hier komen ze, de sterrenbeelden waarvan moeders het vaakst een leugentje (of twee) tegen hun kinderen vertellen.

Tweelingen

Tweelingen-moeders zijn meesters in multitasken en hebben altijd duizend dingen aan hun hoofd. Dus als je Tweelingen-mama zegt dat de ijsjes op zijn (terwijl je ze in de vriezer ziet liggen), is dat waarschijnlijk omdat ze even snel door moet met iets anders. Ze weet gewoon precies hoe ze je met een klein leugentje uit de weg kan houden terwijl ze alles onder controle houdt. Het is niet dat ze je niet dat ijsje gunt, maar soms is het gewoon handiger zo.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden zijn het meest vergeetachtig

Weegschaal

Weegschaal-moeders houden van vrede en harmonie, en zullen daarom soms een leugentje om bestwil vertellen om conflicten te vermijden. Ze willen gewoon dat iedereen gelukkig is! Dus als je Weegschaal-mama zegt dat ze helemaal niet boos is dat je per ongeluk haar favoriete vaas hebt gebroken (terwijl ze nog steeds een beetje sputtert), weet dan dat ze gewoon de rust in huis probeert te bewaren. Ze wil immers niet dat een klein ongelukje de sfeer verpest.

Lees ook – Moeders met dit sterrenbeeld zijn dominant in bed

Vissen

Vissen-moeders zijn ware dromers. Ze hebben een rijke fantasie en soms kan de grens tussen werkelijkheid en verbeelding een beetje vervagen. Dus als je moeder met Vissen als sterrenbeeld zegt dat er echt wel een elfje is dat je kamer opruimt als je slaapt, dan is dat haar manier om je te motiveren zonder te veel te zeuren. En wie weet, misschien helpt dat magische elfje wel echt een handje mee!

Leeuw

Leeuwen houden van drama en weten precies hoe ze een verhaal moeten opblazen. Die dramatiek nemen ze dan ook gemakkelijk mee in hun leugens. Leeuwen-moeders beschermen graag hun eigen ego, waardoor een leugentje om bestwil vaak voorkomt. Dus als je Leeuw-mama zegt dat ze echt niet degene was die de laatste koekjes heeft gegeten (terwijl de kruimels nog op haar lippen zitten), doe dan maar alsof je haar gelooft en geniet van haar theatrale vertoning.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.