Moeders met deze sterrenbeelden zijn (het meest) ongeduldig

18.10.2024 11:00

Geduld is niet altijd een deugd, vooral niet als je moeder bent! De hele dag door zijn er kindjes die je aandacht vragen, het huis dat in de lucht lijkt te vliegen en een wasmand die lijkt te groeien als kool.

Ram

Ram-moeders zijn vurig, vol energie, altijd klaar voor actie en met een wilskracht die bergen kan verzetten. Maar als het gaat om wachten? Nope, dat is niet aan hen besteed. Als hun kleintje te lang doet over het aantrekken van die schoenen, staat de Ramma al te zuchten als een opgejaagde moederhond. “Kom op, we hebben geen tijd te verliezen!” is haar mantra. Ze wil snel de deur uit, de wereld verkennen en nieuwe avonturen beleven, en dat betekent dat alles in een sneltreinvaart moet gebeuren.

Leeuw

De Leeuw-moeder is een echte koningin: ze houdt van een leven vol glitter en glamour, en ze heeft altijd grote plannen. Maar geduld? Dat is niet haar sterkste punt. Wanneer haar kleintje zich niet snel genoeg klaar maakt, kunnen de gedachten in haar hoofd al snel afdwalen naar alles wat er nog moet gebeuren. Of het nu gaat om de boodschappen, een playdate of een bakfestijn: ze wil actie, en wel nu!

Boogschutter

Boogschutter-moeders zijn altijd op zoek naar de volgende grote ervaring en hebben een onstuitbare drang naar vrijheid. Maar dat maakt ze niet bepaald de meest geduldige moeders. Als het gaat om opruimen of wachten op de volgende activiteit, worden ze al snel onrustig. Hun ongeduld komt voort uit de wens om leven in de brouwerij te hebben en ze willen dat alles altijd in beweging is. Stilzitten is geen optie voor deze dynamische mama’s.

Tweelingen

Tweelingen-moeders zijn de multitaskers van de sterrenbeelden, altijd met hun gedachten ergens anders. Hun hoofd zit vol ideeën, en ze willen alles tegelijk doen. Maar als het om wachten gaat, zijn ze niet bepaald de meest geduldige moeders. Deze moeders hebben vaak moeite om stil te zitten en willen dat alles snel en efficiënt gaat. Voor hen is wachten een no go.

Waterman

Waterman-moeders hebben vaak unieke ideeën en houden van innovatie. Maar dat kan ook betekenen dat ze ongeduldig zijn als hun kinderen niet snel genoeg met hen mee kunnen. Wanneer ze hun kleintjes helpen met een project en het niet gaat zoals ze willen, kunnen ze gefrustreerd raken. “Waarom is dit zo moeilijk? Laten we het gewoon anders aanpakken!” Deze moeders willen alles in één keer goed en snel geregeld hebben, en dat wachten? Nee, dat is niets voor hen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.