10 series op Netflix met een moeder in de hoofdrol

14.09.2024 13:00

Moeders in series zijn vaak óf perfect óf compleet chaotisch. Meestal zitten we zelf ergens in het midden Netflix weet dat ook, en serveert ons een mooie mix van herkenbare, grappige en soms gewoon hilarisch onhandige moeders in de hoofdrol.

Hier zijn een paar bingewatch-waardige series waarin moeders schitteren:

1. The Letdown

Als je ooit dacht dat het moederschap alleen maar bestaat uit baby’s die vredig slapen en moeiteloos multitasken, dan laat The Letdown je zien hoe het écht zit. Audrey is nieuw in de wereld van luiers, slapeloze nachten en ongemakkelijke ouderschapsbijeenkomsten. Haar struggle om haar leven als kersverse moeder op de rails te houden is zó herkenbaar dat je moet lachen én huilen tegelijk. Het moederschap is een shitshow? Yes, en dat is oké.

2. Ginny & Georgia

Deze serie gaat over een jonge, knappe moeder met een donker verleden die alles op alles zet om haar kinderen een beter leven te geven. Georgia is allesbehalve de klassieke moederfiguur. Ze is een beetje gek, een tikje manipulatief en absoluut badass. Terwijl ze haar best doet om haar tienerdochter Ginny op het rechte pad te houden, blijkt haar eigen verleden een tikkende tijdbom te zijn. Drama en spanning verzekerd, met genoeg herkenbare moeder-dochter momentjes om je aan vast te houden.

3. Workin’ Moms

Weet je nog dat moment dat je terugging naar je werk na je zwangerschapsverlof en alles leek te zijn veranderd? Workin’ Moms vangt dat perfect. Vier moeders die proberen carrière, kinderen en hun eigen persoonlijke drama in balans te houden – het is even hectisch als hilarisch. Van gênante momenten op het schoolplein tot slapeloze nachten voor belangrijke vergaderingen: als je moeder bent én werkt, ga je je hier in herkennen. En ja, er wordt veel gevloekt, net zoals in het echte leven.

4. Dead to Me

Als je denkt dat jouw leven soms een chaos is, kijk dan even naar Jen in Dead to Me. Jen, een moeder die worstelt met het verlies van haar man, komt in een vriendschap terecht die op z’n zachtst gezegd nogal… vreemd is. De serie is donker, geestig en vol verrassingen. En hoewel het moederschap hier niet altijd in de spotlight staat, is Jen’s beschermende, soms wanhopige kant als moeder ontzettend sterk en herkenbaar. Plus, de spanning in deze serie zorgt ervoor dat je meteen doorklikt naar de volgende aflevering.

5. Sweet Magnolias

In Sweet Magnolias draait alles om vriendschap, liefde en… moeders. Maddie probeert als single mom haar leven opnieuw op te bouwen na een scheiding, terwijl ze de boel thuis draaiende houdt. De serie is lekker feelgood en vol hartverwarmende momenten.

6. Firefly Lane

Twee vriendinnen, Kate en Tully, staan centraal in deze serie die draait om liefde, vriendschap en – je raadt het al – moederschap. Kate worstelt met haar rol als moeder, terwijl ze haar carrière weer oppakt en probeert het verleden een plek te geven. Tully is dan weer de ultieme carrièrevrouw zonder kinderen. Hun verschillende levenspaden zorgen voor een hoop interessante gesprekken over het moederschap, en hoe iedereen het op z’n eigen manier invult.

7. The Duchess

Heb je ooit gedacht: “Ik ben een geweldige moeder, maar soms heb ik er gewoon even geen zin in?” Dan is Katherine uit The Duchess jouw nieuwe spirit animal. Ze is een alleenstaande moeder in Londen die haar dochter opvoedt zoals zíj dat wil – ongefilterd, rebels en soms ook een beetje gestoord. Haar droge humor en onconventionele aanpak van het moederschap zullen je gegarandeerd laten grinniken (en misschien zelfs een beetje jaloers maken).

8. Yummy Mummies

Als je zin hebt in iets luchtigs en totaal over-the-top, dan moet je Yummy Mummies zien. Dit is een realityserie waarin vier Australische moeders-to-be hun zwangerschap beleven alsof het een modeshow is. Luxe, glamour en heel veel babyshower-drama. Het is heerlijk fout en totaal onrealistisch – maar soms is dat precies wat je nodig hebt na een lange dag met snotneuzen en tantrums.

9. Maid

Een wat zwaardere optie, maar eentje die je niet mag missen. Maid vertelt het verhaal van Alex, een jonge moeder die worstelt om te overleven als schoonmaakster nadat ze is ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Terwijl ze vecht voor een beter leven voor zichzelf en haar dochter, wordt duidelijk dat moederschap niet alleen draait om rooskleurige momentjes. Het is soms keihard werken, maar de kracht van Alex als moeder is inspirerend en hartverscheurend tegelijk.

10. Gilmore Girls

Oud, maar goud: Gilmore Girls. De serie die laat zien dat moeders ook je beste vriendin kunnen zijn. Lorelai en haar dochter Rory vormen het ultieme moeder-dochter duo, met eindeloze koppen koffie en bliksemsnelle dialogen. Lorelai is een single mom met een flinke dosis humor, die haar eigen opvoedstijl volgt (lees: veel pizza, veel sarcasme). Het is de ultieme feelgood serie die je doet verlangen naar herfstwandelingen en knusse koffietentjes. Lorelai’s mix van chaos en liefde is zo herkenbaar dat je af en toe moet lachen om je eigen leven. Klassieker? Absoluut.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.