Ouders met deze sterrenbeelden zijn het strengst voor hun kinderen

27.07.2024 21:00
sterrenbeelden streng Bron: Pexels

De ene ouder is net wat strenger dan de ander. Zou dat aan het sterrenbeeld liggen? Volgens de astrologie is dat niet ondenkbaar, want in de sterren staat geschreven dat ouders met de volgende sterrenbeelden het streng zijn voor hun kroost.

Sterrenbeeld Ram: de strenge leider

De Ram-moeder of -vader is van nature een echte leider, maar ouders met dit sterrenbeeld kunnen daardoor wat streng overkomen. Zo kunnen ze een tikje overheersend zijn en maken daardoor keuzes en beslissingen voor hun kinderen. Dit beperkt kinderen echter in hun keuzevrijheid. Bovendien wordt ze niet echt gestimuleerd om zelf oplossingsgericht te denken of een fout te maken en daarvan te leren. Laat de teugels dan ook liever ietsje vieren, Ram-ouder.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden roddelen het meest

Leeuw: strikte regels

Ouders met het sterrenbeeld Leeuw zijn trots en willen dat hun kinderen een goede indruk maken. Deze ouders kunnen dan ook best streng zijn tegen hun kinderen. Zo stellen ze hogen eisen aan de prestaties van hun kids, of dat nu om school of om sport gaat. Een Leeuw-moeder of -vader houdt zich vaak strikt aan regels. Ze vinden het belangrijk dat hun kind succesvol is of ergens in uitblinkt en uiten dit met strengheid. Soms is perfect ook goed, lieve Leeuw.

Sterrenbeeld Maagd: perfectionistisch en streng

Een Maagd-ouder is vaak erg perfectionistisch, ook ten opzichte van hun kinderen. Ouders met dit sterrenbeeld kunnen streng zijn als het gaat om manieren, het maken van huiswerk en bijvoorbeeld een opgeruimde kamer. Ze willen graag dat alles correct en efficiënt gebeurt, iets wat voor kinderen niet altijd haalbaar is. Een beetje streng zijn is niet erg, Maagd-ouder, maar van kritiek leert een kind maar weinig.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden zijn een beetje lui

Sterrenbeeld Schorpioen: hoge eisen

Ouders met het sterrenbeeld Schorpioen zijn beschermend naar hun kinderen, maar soms op een dominante manier. Dat dit sterrenbeeld streng is, komt daaruit voort. Zo kunnen ze hun kinderen (te) vaak controleren, bijvoorbeeld met wie ze omgaan en waar ze zijn. Ook stellen ze hoge eisen aan hun kroost. Iets relaxter opvoeden is soms niet zo erg, niet voor de kinderen en niet voor jezelf.

Steenbok: regels en structuur

Steenbokken zijn verantwoordelijke ouders die veel waarde hechten aan regels en structuur. Hierdoor hebben ze soms hoge verwachtingen van hun kinderen die niet altijd haalbaar zijn. Dit sterrenbeeld is streng in de opvoeding en dat zie je vooral aan de regels in huis over bedtijden, huiswerk en huishoudelijke klussen. Kinderen moeten zich hier strikt aan houden, maar soms is het niet gek om de teugels iets te laten vieren.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.