Deze TikTok video’s gaan viraal en raken moederharten massaal

29.09.2024 09:00
Baby spullen

Er gaan weer TikTok video’s viraal: ze zijn niet grappig, maar ontzettend lief. Ze gaan namelijk over moeders die, ondanks hun verlangen naar iets moois voor zichzelf, toch kiezen voor die broodnodige poetsdoekjes of luiers voor hun kleintjes.

Een moeder die aan het shoppen is, begint bij de tassen of die mooie lipgloss waar ze zo naar verlangt. Maar zodra ze alles bij elkaar optelt, weet ze dat ze moet kiezen: een nieuwe luierbox voor haar kleintje of dat ene item voor zichzelf. Met tegenzin legt ze die oh zo mooie tas terug en kiest voor haar kind.

@denaeshagonzalez

To the Mother who chose themselves last, you deserve the world tonight and always.🤎 #motherhood #motherhoodunplugged #parenting #parentsoftiktok

♬ original sound – 𝙅𝙖𝙘𝙤𝙗🇵🇱

Klein budget, groot hart

Het filmpje laat zien dat moeders met een klein budget vaak moeten kiezen tussen hun eigen geluk of dat van hun kind. Iedere vrouw wil zichzelf weleens verwennen, maar vaak geven moeders die het niet breed hebben de voorkeur aan hun kleintje. Misschien herken jezelf erin: je staat in de winkel met een volle kar vol luiers en babyvoeding, maar die leuke mascara of mooie sjaal? Tja, die laat je liggen. Deze TikTok-trend toont precies deze keuze, met moeders die met pijn in hun hart een tas of lipgloss terugleggen om voor hun kind te zorgen.

Lees ook – Soraya: ‘In mijn ogen werkte mijn moeder niet 32 uur per week, maar 112 uur per week’

Influencers helpen een handje

Nu zou TikTok geen TikTok zijn zonder influencers. Bekende TikTok-influencers zoals Abbie Herbert, Tabitha Watosh en Yolanda Diaz zijn moeders die het zwaar hebben op een ontzettend liefdevolle manier helpen. Ze lopen hun lokale supermarkten en babywinkels binnen, op zoek naar moeders die worstelen met de keuze om wel of niet dat ene leuke tasje mee te nemen. En wat doen ze dan? Heel nonchalant stoppen ze geld in een babyproduct zoals een pak billendoekjes, een potje babyvoeding of een luierbox. Met dat verborgen geld kunnen ze dat ene item dat ze normaal gesproken zouden terugleggen eindelijk kopen. Ze plaatsen het filmpje op TikTok met #SheDeservedThePurse. De video’s gaan nu als een lopend vuurtje, waardoor het filmpje van Tabitha Watosh nu al meer dan tien miljoen likes rijk is.

@tabithaswatosh

she deserved the purse 🫶🏻 i love this trend sm

♬ original sound – 𝙅𝙖𝙘𝙤𝙗🇵🇱

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.